Bocholt overtuigend als tweede naar Play-Offs

In een sfeervolle Damburg bereikten onze Dames 1 afgelopen zaterdag de play-offronde als 2de geplaatste ploeg achter St-Truiden. DHW Antwerpen sprak voor de wedstrijd in de Damburg dat een zege van Antwerpen bij de grootste optimist denkelijk niet voor zou komen. Bocholt won de laatste 4 wedstrijden met een doelsaldo van +60.

De beginfase van de wedstrijd was inderdaad een bevestiging van deze woorden. Bocholt was zeer mild voor Antwerpen en liep uit naar een 10-4 voorsprong waarbij nog meermaals de keepster en doelpalen bij Antwerpen werden getest. De enthousiaste speaker in de Damburg had de handen vol om alle acties te verwoorden. Bocholt kon vrij snel doorwisselen en aanvoerster Iris Peeters preventief aan de kant houden wegens kleine ongemakken. Een super-dekking aan Bocholt zijde waarbij onder meer Iris Peeters, Sofie Geutjens en Nele Kranzen alles gaven. Jilly Achten stond weer prima op doel en onder aanvoering van onder meer Edel Robyns en Nele Kranzen werd het verschil bepaald op een 16-7 ruststand. Bij rust werd gevraagd voor meer scherpte bij de afrondingen. De beginfase van de 2de helft toonde aan dat de scherpte houden dan de grootste uitdaging blijkt. Cindy Rooijakkers bracht de stand op 20-10 na 40 minuten. Een opleving bij Antwerpen door Teuntje Voermans bracht de tussenstand naar 24-16. Via 29-18 en 33-20 werd de eindstand bepaald op 36-24.