Bocholt met anderhalf been in titelfinale na benauwde overwinning

Verslag PO 3 Ach. Bocholt – HC Visé: 34-33

On the buzzer kon Visé een punt in Bocholt komen rapen, maar Bjorn Alberts stopte de open kans van Vancosen en verzekerde zo een felbevochten overwinning. De hoofden van Bekerfinalist Visé stonden alvast nog niet op de finale volgend weekend, want de Luikenaars namen een 0-2 voorsprong. Bocholt -dat het zonder Miha Pucnik (spierscheur) moest doen- zette echter orde op zaken via Joren Lamers, Serge Spooren en Brecht Wertelaers: 3-2. Die laatste twee denderden voort en bij 8-5 had Bocholt een mooie voorsprong beet, mede dankzij een sterk keepende Clem Leroy. De bezoekers profiteerden van overtal om te komen aansluiten via Gava en Glesner (8-7) maar Damian Kedziora -die op de strafworplijn een eerdere misser goedmaakte- en Evert Kooijman herstelden de kloof tot 14-11 iets over 20 minuten speeltijd. Er volgde een Luikse time-out door coach Dosen, die na zijn tijdstraf iet of wat gekalmeerd was. Bocholt moest daarna via Roel Valkenborgh blijven scoren, want vooral Glesner vond net zo goed de weg naar de netten. Ook Danesi en Vancosen moeiden zich ermee en Visé sloot aan; Serge Spooren maakte er vlak voor het rustsignaal toch nog twee doelpunten voorsprong van: 20-18.

Na de rust dezelfde spelers aan beide kanten aan het kanon, tot Evert Kooijman er weer een driepuntenkloof van maakte: 24-21. Visé rook echter kansen -terwijl Bocholt ze niet afmaakte- en kwam nu op gelijke hoogte bij 24-24. Bocholt overleefde een tijdstraf en klom via (topschutter) Evert Kooijman weer de kleine voorsprong, om vervolgens in overtal het verschil weer te doen oplopen met goals van Damian Kedziora en Wout Winters: 30-26 met nog tien minuten op de klok. Visé nam time-out en twee minuten later nog eens, want Wout Winters en Brecht Wertelaers hadden in de tussentijd gescoord en Visé alleen via Vancosen (32-27). Derde keer goede keer, want het slotoffensief van Visé kon tellen. Tweemaal Popivoda en een strafworp van Glesner deden Bocholt nog niet zweten, want Roel Valkenborgh en Andreas Kittel scoorden ook: 34-30. Maar Bocholt kwam in de laatste 3,5 minuut niet meer tot een doelpunt en zag Visé via Marchal en Glesner naderen tot twee eenheden (34-32), terwijl Bjorn Alberts nog tweemaal redding had moeten brengen. Bocholt speelde zenuwachtig en werd dat alleen maar meer toen Vancosen een minuut voor tijd de aansluitingstreffer lukte. Na Bocholter balverlies kwam het spreekwoordelijke deksel heel dichtbij, maar zoals vermeld voorkwam Bjorn Alberts zuur puntenverlies.

Door deze nipte overwinning komt Bocholt nu op tien punten, en dat zijn er vier meer dan dichtste achtervolger Hasselt (6 ptn). Initia hield immers pas op de valreep een punt thuis tegen NeLo, dat zes punten achter op Bocholt blijft (4 ptn). Visé sluit de rij met twee punten, evenveel als bij de start van de play-offs. Onze Heren hebben dus aan één puntje uit drie wedstrijden genoeg om de finales te halen. We profiteren daarbij van het feit dat ALLE drie andere ploegen voor een ticket kunnen blijven strijden. Langs de andere kant hebben ze allen punten nodig en zullen ze die ook tegen Bocholt willen halen. We zijn gewaarschuwd. Nu volgt er weer een weekend rust, waarin Hasselt en Visé om de Beker strijden, om daarna bij Initia op bezoek te gaan om de Belgische titelfinale veilig te stellen. Forza Bocholt!