Bocholt dwingt belle af

Verslag Finale 2 Ach. Bocholt - Hasselt: 32-30

Een gretig Bocholt heeft iedereen in de nokvolle Damburg duidelijk gemaakt dat het tot het uiterste -en dus een belle- gaat om de landstitel binnen te rijven. Bocholt maakte deze week een goed begin maar Hasselt weerde zich kranig: Robyns, Roelants en Houbrechts hielden Initia in het spoor van Bocholt, dat scoorde via Serge Spooren, Roel Valkenborgh en Wout Winters. Na tien minuten stond het zo 5-4. Bocholt kreeg stilaan de overhand, zowel aanvallend als verdedigend, en liep via Miha Pucnik en Brecht Wertelaers stelselmatig uit en iets na het kwartier zorgde Damian Kedziora met twee treffers op rij voor een 11-7 stand. Hasselt halveerde via Van der Goten tot 12-10 (21’), maar daarna was het al Bocholt wat de klok sloeg: Roel Valkenborgh en Serge Spooren deden Achilles rusten met een 18-12 voorsprong.

Vlak na de start van de tweede helft moest Bocholt in ondertal, maar Joren Lamers redde de situatie: met een man minder kon hij toch scoren voor Bocholt, zorgde hierbij tevens voor een tijdstraf aan de kant van Initia en even later lokte hij nog een tijdstraf uit, gevolgd door een verzilverde strafworp via Damian Kedziora. Het veranderde echter niets aan de verhoudingen: 24-18 na 40 minuten handbal want Robyns, Houbrechts en Köhlen deden voldoende. Hasselt kwam in de daaropvolgende tien minuten meermaals aandringen maar Wout Winters en Serge Spooren hielden Hasselt af: 29-24 en nog tien minuten te gaan. Wie dacht dat Bocholt voldoende marge had om het rustig uit te spelen, zat er compleet naast. Een hattrick van Bart Köhlen en het stond 29-27, waarop Bocholt wat zenuwachtig begon te acteren. Bjorn Alberts verhinderde echter de aansluiting, zij het slechts tijdelijk: 30-29 via Van Der Goten.  Wout Winters en Bart Köhlen scoorde binnen de minuut en bij 31-30 bij het ingaan van de laatste minuut, nam Bart Lenders een time-out. Dat resulteerde in een doelpunt van Evert Kooijman, wat de zekerheid bracht. De laatste kans van Hasselt werd gekeerd en zo dwong Bocholt met 32-30 een belle af.

Op zaterdag 2 juni spelen Bocholt en Hasselt dus de allerlaatste match van het seizoen, opnieuw om 20u15 in de Damburg. Hopelijk krijgen we hetzelfde scenario: handbalpropaganda in het algemeen, een furieuze sfeer langs het veld en Bocholt als winnaar! Forza Bocholt!

Tussenstanden :
10 min: 5-4
20 min: 12-9
30 min: 18-12
40 min: 24-18
50 min: 29-24
60 min: 32-30

Bocholt : Alberts, Gijbels, Leroy, Wertelaers 2, M. Lamers, Winters 7, Kooijman 1, Cremers, Koninkx, Kittel, Valkenborgh 5, J. Lamers 1, Spooren 8, D. Kedziora 6(2), Miha Pucnik 2

Scheidsrechters : Steenwinckels - Steenwinckels