Afsluiter heenronde tegen Bevo

Zaterdag nemen onze Heren het op tegen Bevo, uit het Nederlands-Limburgse Panningen. Na een teleurstellend vorig seizoen zette de Noord-Limburgse club de samenwerking met Harold Nusser stop, die in het post-Vlijmtijdperk niet voor dezelfde resultaten (BeNe-League finale, landskampioen) kon zorgen met een kern die uitgedund was. In zijn plaats kwam Jo Smeets, die na enkele topjaren met de damesploeg van Hasselt de overstap maakte. Hij kreeg ook een veranderde kern, met De Kuyper (Tongeren), de Jonge (Volendam), Leenders (Nordhorn), Vlijm, de Lange en Elissen die er niet meer bijzijn. Maar met Sas, Colman, Poot en Polman -die naar de eigen stal terugkeert- waren de vervangers niet de minsten, naast een rits jongeren. En het team staat er terug en dat vertaalt zich in de rangschikking: derde plek, op 4 punten van Bocholt. 

Het begon twijfelend, met NeLo dat in Panningen kwam geljikspelen en verlies in Volendam, maar daarna ging het bergop. Lions werd tot een gelijkspel gedwongen en het grote verschil met vorig jaar: in spannende wedstrijden werd het laken nu wel naar de eigen kan toegetrokken; zo kweek je vertrouwen natuurlijk. Twee weken geleden was er dan wel verlies bij Visé - opnieuw: de punten die Bocholt daar haalde, mogen niet onderschat worden! - maar vorige week werd het duel met Hasselt om de derde plek gewonnen. Die wordt gedeeld met Visé. 

Bevo staat dus vlak voor het einde van de heenronde op een plek die recht geeft op Final 4 en die zullen ze willen vasthouden. Op hun zoektocht naar bonuspunten zullen ze in Bocholt zich op voorhand niet neerleggen bij een verlies, en duels tussen de twee ploegen eindigen vaak op een zeer nipte overwinning voor één van beiden. Bocholt is dus gewaarschuwd. Het is afwachten hoe de blessures van Brecht Wertelaers en Miha Pucnik evolueren, maar onze kern is breed genoeg om iets op te vangen!

De wedstrijd start zaterdag om 20u15 in onze vertrouwde Damburg. Supporters op post, Forza Bocholt!