Achilles wint ook op verplaatsing in Antwerpen

De laatste uitwedstrijd in de reguliere competitie bracht Achilles Bocholt tegenover DHW Antwerpen. In de heenronde had Bocholt ruim gewonnen (35-18), maar op verplaatsing in Antwerpen zijn het altijd lastige wedstrijden. DHW kon Bocholt 20 minuten bijhouden, waarna richting de rust er door onze dames een kloofje werd geslagen: 8-11. De tweede helft bleef deze kloof in stand en werd deze, hoe langer de wedstrijd duurde, beetje bij beetje uitgebreid tot de eindstand van 20-27. Ook de belofteploeg speelde haar wedstrijd in Antwerpen. De koploper in de beloftecompetitie was echter met 26-22 te sterk voor onze dames.

De eerste helft begon met aan twee kanten veel technische fouten. De Bocholter dekking stond haar mannetje en wist Antwerpen van het scoren te houden, helaas werd er aan de overzijde ook veel gemist. Dit leidde na 20 minuten gespeeld te hebben tot een schamele 5-5 tussenstand. De laatste 10 minuten voor de rust wist Bocholt echter een versnelling te plaatsen en zo weg te lopen bij de opponent; ruststand 8-11.

“Ik vond de eerste helft vrij moeizaam verlopen, vooral doordat wij zoveel gemist hebben en doordat de keeper van Antwerpen zoveel heeft tegengehouden.”, aldus de sterk spelende Elien Noten. "Doordat Edel uit de wedstrijd gehouden werd, gingen we gewoon 5-tegen-5 spelen waardoor zowel Nele, Sam als ik onze 1-tegen-1-acties goed konden uitspelen. Ik denk dat we gewoon als ploeg zijn blijven rondspelen tot er ergens een kans kwam. In de tweede helft hebben we vooral gebruik gemaakt van de tegenaanval en onze snelheid.”

Het kunnen spelen van deze tegenaanvallen kwam vooral tot stand door de sterke dekking die Bocholt 60 minuten lang liet zien. Menig Antwerper aanval werd onderschept of afgestopt om zo tot veel tegenaanvallen te komen. Deze werden niet allemaal doeltreffend afgerond, waardoor het verschil in doelpunten voor de tegenstander binnen de perken bleef. Met de 20-27 overwinning blijft ook de ongeslagen status in de competitie gehandhaafd.

Op zaterdag 16 februari komt Hubo Initia Hasselt op bezoek in de Damburg voor de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. De beloften starten om 16u30 en de 1e ploeg verschijnt om 18u15 op het veld. Beide ploegen kunnen uw steun tijdens deze wedstrijden zeer goed gebruiken!

“Tegen Hasselt zullen we er opnieuw als ploeg moeten staan en van daaruit denk ik dat we het sterkst zijn en het meeste kans hebben om te winnen. Het is ook onze laatste kans om nog te oefenen en te kijken welke mogelijkheden er zijn voordat we aan de play-offs beginnen.”, voegt Noten tot besluit toe.

10 min: 1-4

20 min: 5-5

30 min: 8-11

40 min: 11-14

50 min: 15-20

60 min: 20-27

Doelpuntenmakers Bocholt : Noten 6, E. Robyns 6, Kranzen 5, Nelissen 3, Leurs 3, S. Robyns 2 en Welters 2.