Achilles speelt gelijk na spannende inhaalrace

In de derde wedstrijd van de playoffs stond Achilles Bocholt afgelopen zaterdag tegenover Femina Visé. Beide wedstrijden in de reguliere competitie werden met een klein verschil gewonnen, dus de dames waren gewaarschuwd voor deze gevaarlijke opponent. Een matige wedstrijd van Bocholt werd niet afgestraft, Visé kon de voorsprong van maximaal 7 doelpunten niet vasthouden en na een bloedstollende inhaalrace werd er met 22-22 gelijkgespeeld.

De eerste helft grossierde in veel aanvallende fouten van Achilles. Open doelkansen werden niet benut en de ploeg grossierde in balverlies. De reden dat het de eerste 20 minuten van de wedstrijd gelijke tred gehouden werd, moet gezocht worden bij de dekking die prima stond. In de laatste 10 minuten komt Bocholt 2x in ondertal te staan, waarvan Visé optimaal profiteerde. Waar bij 6-7 nog niets aan de hand leek, liep de Waalse ploeg nog uit naar een ruststand van 8-14.

Na de rust moest er verbetering komen en die kwam er uiteindelijk ook. Onze dames wisten in het eerste kwartier van de 2e helft niks van de Waalse voorsprong af te doen, maar daarna werd er goal na goal ingelopen. Via offensievere dekkingsvormen werd de angel veelvuldig in de aanvallen van Visé gehaald en aanvallend gingen de shots nu wel binnen. Twee minuten voor het einde van de wedstrijd bedroeg de achterstand nog 3 doelpunten, maar de ploeg heeft dit jaar al meerdere malen bewezen dat de punten pas verdeeld worden na het laatste fluitsignaal. De dames bleven strijden voor iedere bal en wisten via Edel Robyns 5 seconden voor het einde de gelijkmaker te noteren. Eindstand: 22-22.

“We zijn de eerste helft goed gestart, er kwamen verschillende kans maar enkel de afwerking was niet altijd even goed. Daarna vielen we eigenlijk stil en kwam Visé vooral goed in de wedstrijd. We zijn echter als ploeg blijven werken en zo beetje bij beetje dichterbij gekomen. We zijn als ploeg rustig gebleven en hebben ons terug in de wedstrijd gevochten.”, aldus Elien Noten, die in de tweede helft met 4 doelpunten belangrijk was.

Door dit gelijkspel zijn de dames nu gedeeld leider met Sint-Truiden en laat dit nu ook de tegenstander zijn van aankomend weekend. Op zondag 7 april wordt er om 17u30 begonnen in sporthal Trudo. De dames kunnen in hun strijd om de finaleplekken alle steun goed gebruiken, dus supporters op post!