Achilles Bocholt wint ook tweede thuisduel

De tweede thuiswedstrijd van het nog prille zaalseizoen stond afgelopen weekend op de rol voor Achilles Bocholt. Femina Visé, al jaren een geduchte tegenstander, kwam op bezoek in sporthal de Damburg. Na een fysieke strijd wist Dames 1 de punten in eigen huis te houden door, na een ruststand van 12-9,  te zegevieren met 20-18. Onze beloften wisten hun eerste punt in de wacht te slepen in hun wedstrijd tegen Visé door met 27-27 (17-10 aan de rust) gelijk te spelen.

Vanaf de eerste minuut greep Achilles Bocholt hun tegenstander meteen bij de keel. Er werd met tempo en bezieling aangevallen en verdedigend was onze dekking en keepster de baas. Na een aantal overtredingen die over de grens van het toelaatbare gingen, kregen de bezoekers meer grip op de aanvallen van onze dames. Dit leidde tot een grimmige sfeer in het veld, waarbij de scheidsrechters veelvuldig tot tijdstraffen gedwongen werden. Naar mate de helft vorderde wist Visé de kloof steeds kleiner te maken, wat leidde tot de 12-9 ruststand.

“We zijn goed en geconcentreerd gestart aan de wedstrijd. Het zat dicht in de verdediging waardoor we snel konden omschakelen en er makkelijke goals vielen. Bijna elke keer wanneer er op snelheid gespeeld werd kwamen wij tot scoren. Met momenten werd ons spel aanvallend rommelig en wil iedereen individuele acties maken. Dan merk je dat wij fouten maken en hen de kans geven een tegengoal te maken.”, vertelde Edel Robyns na de wedstrijd.

Begin 2e helft weet Bocholt weer een kloof van 5 goals op het scorebord te zetten, door uit hetzelfde vaatje tappen als in het begin van de wedstrijd. Maar weer weet de opponent deze kloof te dichten. Bocholt mist in deze periode een behoorlijk aantal open doelkansen en de opponent weet hun kansen dus wel te benutten. Met nog 10 minuten op de klok heeft Achilles Bocholt nog maar 1 doelpunt voorsprong. Door mentaliteit en vechtlust van de thuisploeg weet Visé echter nergens de gelijkmaker te produceren en aanvallend weet Bocholt in deze periode het beslissende gaatje te slaan. Na 60 spannende minuten weet Bocholt ook hun tweede thuiswedstrijd winnend af te sluiten door te winnen met 20-18.

“Ik wist op voorhand dat Visé niet moesten onderschatten. We hebben altijd moeite om tegen hen te spelen en het is ook opnieuw bewezen dat het geen makkelijke wedstrijd was. Het moet bij Visé voornamelijk van hun opbouwers komen: sterke, bewegelijke opbouwers met allen een goed shot en 1-tegen-1 actie. Zij hebben hun ploeg op sleeptouw genomen.”, analyseert Robyns verder.

Zaterdag 13 oktober wordt de 4e speelronde in de 1e nationale afgewerkt. Achilles Bocholt gaat dan op bezoek bij DHC Overpelt in sporthal de Bemvoort. De beloften openen het bal om 18u15, waarna de 1ste ploeg om 20u hun wedstrijd afwerkt.

“Uit in Overpelt zijn het altijd lastige wedstrijden gezien de omstandigheden aldaar. Dit mag echter geen excuus zijn, wij weten dit en hebben een week de tijd om ons hierop voor te bereiden. Belangrijk is vooral ons eigen spelletje te blijven spelen en niet mee te gaan in het spel van Overpelt.” Besluit Robyns haar verhaal.

Tussenstanden :

10 min: 4-0

20 min: 6-4

30 min: 12-9

40 min: 16-11

50 min: 17-15

60 min: 20-18

 

Doelpuntenmakers Bocholt : E. Robyns 9, Peeters 3, Mulder 3, Noten 3, Kranzen1 en Nelissen 1.