Winst tegen Sporting Pelt

Eindelijk kunnen we weer spelen!

Vorige week werd de wedstrijd tegen Hasselt nog uitgesteld, nu mochten we onze kleuren gaan verdedigen in Pelt. In eerste instantie ging de wedstrijd gelijk op, daarna nam Sporting Pelt de overhand, het laatste woord was echter voor Sezoens Bocholt.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Ephrahim, gevolgd door een doelpunt van Serge. De eerste 12 minuten ging de wedstrijd gelijk op met doelpunten van onder meer Quinten, Yannick, Wout en Serge. Nadat de strafworp van Wout tegen de lat ging kon Sporting Pelt overnemen en liepen ze 3 doelpunten uit. Doelpunten van Rola, Serge (tegenaanval) en Evert zorgden ervoor dat het verschil beperkt bleef. Toch kon Sporting Pelt opnieuw uitlopen en stond er een verschil van 5 doelpunten op het scorebord na 23 minuten wedstrijd. Serge, Evert, Yannick en 2 strafworpen van Sergio zorgden ervoor dat we gingen rusten met nog maar 2 doelpunten verschil: 17-15.

Evert mocht de score openen in de 2de helft. Yannick en Evert namen Sezoens Bocholt dan mee op sleeptouw gesteund door Wout en Serge. Evert kon ons een eerste keer op voorsprong brengen na  40 minuten wedstrijd (21-22). Sporting Pelt profiteerde nog even vande tijdstraf van Quinten en een misser van Serge. Onze hoeken Yannick en Sergio brachten ons naar een voorsprong van 4 doelpunten geholpen door enkele reddingen van Clem: 22-26.  Het leek alsof de time-out van Sporting Pelt effect zou hebben. Sporting Pelt kwam terug tot op 1 doelpunt. Opnieuw een strafworp van Sergio gaf ons terug wat ademruimte. Falke kon de bordjes terug gelijk hangen en Sporting Pelt zelfs op voorsprong brengen na een doelpunt in het lege doel: 29-28.  Roel scoorde het belangrijkste 30ste doelpunt waardoor er terug een gelijke stand was. Het laatste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Serge! De twee resterende time-outs van zowel Sporting Pelt als van Sezoens Bocholt konden niets meer wijzigen aan de stand: 30-31! Sezoens Bocholt won hierdoor in Pelt en brengt de 2 punten mee terug naar Bocholt.

Aanstaande donderdag (29 april) staat de inhaalwedstrijd op het programma thuis tegen Hubo I. Hasselt. De wedstrijd wordt gespeeld om 20u30 en kan weer gevolgd worden door de livestream verzorgd door Sportbeat.