Van spanning gesproken, maar de punten blijven in Bocholt!

In de eerste helft zagen we een heel gelijk opgaande wedstrijd. Vandaar ook de ruststand: 16-16. Aanvankelijk kwam Bocholt goed uit de kleedkamers na de rust. We liepen meteen 3 punten uit, maar telkens was het Volendam dat terugkwam tot op één doelpunt. Bocholt kon dat éne punt voorsprong vasthouden tot aan het eindsignaal. Sezoens Bocholt wint met 31-30!

Ook vandaag waren het de bezoekers die de score openden. J. Roefs bracht Volendam op voorsprong. Maar Jeroen De Beule scoorde heel snel het tegendoelpunt. T. Roefs scoorde zijn eerste van de avond en zo stond Volendam opnieuw op voorsprong. Jeroen De Beule kon opnieuw de bordjes terug gelijk hangen (4-4) door te scoren in het lege doel. Opnieuw volgde een snel tegendoelpunt en moesten we weer achtervolgen. Wout Winters scoorde 2x op rij en Jeroen De Beule deed daar nog een goaltje bij en zo stonden we er 2 voor: 7-5. Een strafworp voor Volendam en een doelpunt van T. Roefs en de bordjes hingen weer gelijk: 7-7. Vervolgens werd er om en om gescoord, schutters van dienst voor Bocholt waren Tim Claessens en Wout Winters. Bij een gelijke stand van 10-10 nam Luc Boiten een eerste time-out. We kwamen terug op voorsprong door een doelpunt van Roel Valkenborgh. Lang duurde het echter niet Volendam kwam terug gelijk en ging erover: 11-12. Er werd steeds om en om gescoord. Serge Spooren legde de ruststand vast: 16-16.

Jeroen De Beule opende de score in de tweede helft.  Een redding van Stef Gijbels, doelpunten van Ruben Roelants en Thomas Driesen zorgden voor een eerste kloofje van 3 doelpunten: 19-16. Volendam was echter niet van plan om op te geven, voorals Schneider en T. Roefs bleken een gesel voor de Bocholter verdediging. Voor Bocholt werd er nadien nog gescoord van uit elke positie. Net voor het kwartier liepen we zelfs 4 doelpunten uit.  Opnieuw vocht Volendam terug. Wie anders dan T. Roefs scoorde de aansluitingstreffer 26-25. Het lukte Sezoens Bocholt om weer 4 doelpunten uit te lopen (30-26). In de laatste minuut kwamen ze nog terug tot op één doelpunt. De Bocholter verdediging stond er nadien. Een felbevochten zege, maar de punten blijven in Bocholt: 31-30!

Door de winst van Kembit Lions bij onze buren van Sporting Pelt, wisselen zij van positie in de rangschikking. Sezoens Achilles Bocholt is nog steeds leider met 3 punten voorsprong op Kembit Lions, Sporting Pelt krijgt het gezelschap van Green Park Aalsmeer. Zij hebben beide 4 punten minder. Komende donderdag maken we de verplaatsing naar Visé (midweek omwille van Europese wedstrijd van Visé). Supporters op post! Forza Bogget!

5’: 3-4                       35’: 19-16

10’: 7-6                       40’: 22-19

15’: 9-8                       45’: 26-23

20’: 11-11                   50’: 29-25

25’: 12-13                   55’: 30-27

30’: 16-16                   60’: 31-30

Sezoens Bocholt : Leroy, Gijbels,Tielen, Winters 7, Spooren 5, Valkenborgh 1, Lamers 1, Driesen 3, Roelants 2, Claessens 2, D’Hanis 5(1), Strauven 1, De Beule 4, Doms,

KRAS Volendam : De Lange, Nagtegaal 1, Pocas 2, Axt 1, Roefs J. 3, Kooijman 1, Bayens, Devries, Schnieder 7(5), Van Gils 3, Zwarthoed, Neuteboom 1, Scholl 1, Roefs T. 1, Pancevac

Scheidsrechters : Weijmans - Wolbertus