Sezoens Bocholt wint de triller!

© Chris Janssen

Het waren de bezoekers die gisteren de score mochten openen. Maar al snel nam Sezoens Bocholt het commando over.  Met duidelijke cijfers gingen we rusten: 16-10. Ook in de 2de helft bleef het verschil lange tijd zo groot, In de 55ste minuut kwam Kembit Lions tot op 2 doelpunten. Uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen met 34-30!

Steins opende de score, maar zowel Wout Winters, Jeroen De Beule (tegenaanval) en Ilyas D’Hanis (strafworp) kwamen snel met een antwoord. Tim claessens kon het verschil zelfs naar 3 brengen na een assist van Jeroen De Beule (4-1). Clem Leroy stopte de eerste strafworp van Steins. Ilyas D’Hanis scoorde vervolgens de 5-1. Schmeits kon milderen maar Wout, op tegenaanval, bracht het verschil terug naar 4: 6-2. Net geen 10 minuten gespeeld en er volgde een time-out aangevraagd door Kembit Lions. Lions kon milderen vanaf de strafworplijn. Maar dan volgde opnieuw 3 Bocholtse doelpunten, onder andere van Tim Claessens en Ilyas D’Hanis. Bocholter balverlies leidde tot een tegendoelpunt: 9-5. Ilyas D’Hanis en Serge Spooren bleven de weg vinden naar het doel. Jeroen De Beule, met een onderhandse, tekende voor de 13-9. Na een Bocholter time-out konden we nog 2x scoren voor de rust. Jeroen De Beule met een streep en het laatste doelpunt was voor Ilyas D’Hanis (strafworp). Ruststand 16-10!

Ook in de tweede helft wist Kembit Lions als eerste te scoren. Ilyas D’Hanis scoorde al snel tegen. Na 35 minuten stond het 19-14. Ilyas D’Hanis had net een strafworp gemist. Serge Spooren en Wout Winters brachten het verschil terug naar 6 doelpunten: 21-15. Joren Lamers scoorde 24-17 (assist Jeroen De Beule), we dan 40 minuten ver in de wedstrijd. Baart, Kleijkers en Weiler gaven echter niet op en zo stond het ineens 27-23. Tijd voor Luc Boiten om een time-out te nemen. Een misser van Tim Claessens gaf Weiler de kans om nog één doelpunt dichter te komen: 27-24. Ruben Roelants bracht het verschil dan terug naar 4 doelpunten: 28-24. Bocholt bleef morsen met de kansen, Ramos kreeg zo de kans om de aansluitingstreffer te scoren: 28-26. Serge Spooren, met 2 doelpunten op rij, bracht het verschil terug naar 4: 30-26. Adams en Ramos gaven nog niet op. Met nog iets meer dan 5 minuten te spelen, stonden we nog maar 2 doelpunten voor: 31-29. Opnieuw een time out aangevraagd door Luc Boiten. Tim Claessens, Pieter Strauven en Serge Spooren scoorden nog voor Bocholt en Clem Leroy liet ook nog enkele reddingen noteren. Eindstand: 34-30, een verdiende overwinning!

Sezoens Bocholt staat nu alleen eerste, gevolgd door Sporting Pelt, dat wis te winnen van Hubo Handbal. Kembit Lions volgt op 3 punten en als 4de vinden we Green Park Aalsmeer terug. Volgend weekend ontvangen we heren uit Volendam. Zij staan momenteel 7de op 9 punten van Sezoens Bocholt. Supporters op post!

5’: 2-1                       35’: 18-14

10’: 6-2                       40’: 22-16

15’: 9-4                       45’: 26-20

20’: 9-6                       50’: 28-25

25’: 13-9                     55’: 31-29

30’: 16-10                   60’: 34-30

Sezoens Bocholt : Leroy, Gijbels,Tielen, Winters 4, Jaeken, Spooren 7, Valkenborgh, Lamers 1, Driesen 3, Roelants 1, Claessens 5, D’Hanis 9(3), Strauven 1, De Beule 3, Doms, Koninkx

Kembit Lions : Dijkstra, Ritzen, Hiemstra, Schmeits 6, Weiler 5(4), De Hoogh, Kleijkers B., Steins 3, Baart 3, Leunissen, Ramos 7, Adams 4, Eussen 1, Kleijkers M. 1, Dell

Scheidsrechters : Geraets - Geraets