Sezoens Bocholt wint de derby van het Noorden!

Onze heren namen een verschroeiende start, Sporting Pelt kwam nog terug maar het verschil bleef minimaal 2 doelpunten in de eerste helft. In het begin van de tweede helft kwam Pelt nog terug tot 2 doelpunten, nadien kon Sezoens Bocholt stelselmatig de voorsprong vergroten en vasthouden. Zo bleven de 2 punten in Bocholt. Sezoens Bocholt staat nu tweede met één punt minder dan Kembit Lions. Sporting Pelt staat 3de met 3 punten minder en Green Park Aalsmeer hebben de 4de plaats beet met 4 punten minder.

Clem start de wedstrijd meteen met een redding en zo kon Wout het eerste doelpunt van de avond scoren. In de eerstvolgende minuten scoorde Yannick 2x, eerst een knap doelpunt en nadien op tegenaanval. Na 5’ stond er een droge 5-0 op het scorebord. Een wisselfout bij Pelt zorgde voor de eerste tijdstraf van de wedstrijd.  Falke en D. Vandebeeck weten echter te scoren in ondertal: 5-2. Bij Bocholt vonden onder meer Tim en Jeroen de openingen, bij Pelt was dit weggelegd voor Falke en Schoenaker. Sergio en Serge konden allebei scoren in het lege doel (10-5). Falke bracht Sporting Pelt terug tot op 3 doelpunten (leeg doel): 13-10. Voor Sezoens Bocholt bleven Wout en Serge scoren, Schoenaker en Konitz deden dit voor Sporting Pelt. Konitz legt de ruststand vast op 17-14.

In de tweede helft mocht Jeroen het eerste doelpunt scoren. Een strafworpdoelpunt van Köhlen en een doelpunt van Schoenaker brachten Sporting Pelt nog terug tot 2 doelpunten: 18-16. Wout en Ruben met een onderhandse brachten het verschil terug naar 4 (20-16). Vervolgens kon Yannick twee maal scoren, eerst met een strafworp en nadien op tegenaanval: 22-16. 37 minuten gespeeld en tijd voor Bjorn Timmermans om een time-out te nemen. De volgende strafworp voor Sezoens Bocholt wordt gemist door Yannick, echter wist Serge wel te scoren in het lege doel: 24-16. Bij Bocholt bleef iedereen goed aan shot, bij Pelt konden enkel Falke en Konitz soms tegenprikken. Na 49 minuten zorgde Wout voor een verschil van 10 doelpunten: 29-19. Sergio bracht het verschil zelfs naar 11 doelpunten en opnieuw tijd voor Sporting Pelt om een time out te nemen.  Konitz reageerde meteen na deze time out met een streep: 31-21. Bocholt kon nadien de wedstrijd gecontroleerd uitspelen met onder meer doelpunten van Wout, Serge, Thomas en Roel. Sezoens Bocholt zag Tim ook nog geblesseerd uitvallen (enkel). R. Spooren kon nog een paar keer tegenprikken in de laatste 8 minuten van de wedstrijd. Arjan stopt de laatste tegenaanval van Falke en zo stond het na 60 minuten 37-28!

De competitie wordt nu even onderbroken voor de wedstrijden van de nationale ploeg. Op 10 november wordt er gespeeld voor de Beker van België in en tegen Sasja. Op 13 november maken we dan de verplaatsing naar het nummer 4, Green Park Aalsmeer. Supporters op post! FORZA BOGGET!!!