Sezoens Bocholt neemt opnieuw de leiding in de play-offs.

Doordat de wedstrijd op zaterdagavond gewonnen werd door Visé (tegen Sporting Pelt), hadden zij even de koppositie overgenomen. Sezoens Bocholt deed wat het moest doen en rekende af met Handbal Tongeren. Handbal Tongeren blijft zo laatste met 1 punt en Sezoens Bocholt neemt opnieuw de leiding.

Het was Jeroen die gisterennamiddag de score mocht openen tegen zijn ex-club. Qerimi liet echter niet begaan en hing meteen de bordjes opnieuw gelijk. Serge bracht ons meteen daarna op voorsprong. Serigo kon even later niet profiteren nadat Clem een strafworp van Qerimi had gestopt. Opnieuw Serge, Yannick (4 doelpunten vanaf de strafworplijn) en Thomas zorgden na bijna 10 minuten wedstrijd voor een eerste kloofje: 1-5. Enkel Qerimi kon iets terugdoen bij Tongeren. Onder meer door doelpunten van Sergio, Wout en een knap doelpunt van Thomas zorgden voor een stand van 3-8. Tijd voor Grandjean om een time-out te nemen. Het was Serge die meteen wist te scoren na de hervatting. En Clem deed ook zijn duit in het zakje door 2 reddingen op rij te laten noteren. Vervolgens kon Sergio scoren op tegenaanval (even later zou hij er ook 2 missen). Enkel Qerimi kon nog iets terugdoen bij Tongeren. Onze heren scoorden aan de lopende band, Thomas scoorde de 4-13 na een assist van Clem. Ook Roel was Jeroen komen vervangen op opbouw en nam zijn goaltje mee (5-14). In de laatste 5 minuten scoorden voor Bocholt nog Yannick, Joren (assist Serge) en Roel (2x). Door de laatste redding van Clem in de eerste helft gingen we rusten met een comfortabele voorsprong: 8-18.

Sezoens Bocholt begon goed aan de tweede helft, Tim scoorde meteen na een assist van Roel en Serge vond de weg naar het lege doel: 8-20. Devisch en Glesner F. (strafworpen) konden nog even tegenprikken, maar Roel, Tim en Thomas (opnieuw in het lege doel) zorgden ervoor dat het verschil 10 doelpunten bleef. Devisch, Bolaers N. ,Glesner C. en Gerardon (tegenaanval) deden hun best om dichterbij te kruipen. Echter doelpunten van Yannick, Serge (rebound en na assist van Sergio), Jeroen en Tim bleef het verschil 8 (20-28). De wedstrijd was gespeeld en Bart kon enkele jongens rust gunnen. Handbal Tongeren kon nog milderen tot 25-29. Uiteindelijk was het laatste doelpunt van de middag voor Tristan, hij bepaalde de eindstand: 25-30.

Volgend weekend ontvangen we Visé, de tweede in de stand. Het belooft weeral een spannende wedstrijd te worden in onze Damburg. De wedstrijd Sporting Pelt - Handbal Tongeren wordt pas op dinsdag 3 mei afgewerkt. Supporters op post!