Sezoens Bocholt gaat vlot naar de kwartfinales van de Beker van België.

Hadden we een aantal weken geleden nog bijna één helft moeite met Eupen, was dit gisteren wel anders. Sezoens Bocholt startte sterk en vooral de verdediging stond er. Zo liep het aanvallend ook een stuk vlotter. Na de eerste helft was de wedstrijd allang gespeeld (18-8). Bocholt speelde gecontroleerd de wedstrijd uit en ook de jonkies kregen hun spelminuten. Grote domper op dit alles, is de zware knieblessure die Mattias Vancriekinge gisteren opliep. Ook langs deze weg wensen wij hem een spoedig herstel.

De eerste doelpoging van Jeroen De Beule ging nog tegen de lat, even later scoorde Ilyas D’Hanis een eerste keer. Serge Spooren en Jeroen De Beule vergrootte deze voorsprong naar 3-1. Meteen gevolgd door een tegendoelpunt van Majean. Mattias Vancriekinge scoorde de 4-2 na een assist van Jeroen De Beule. Daarna was het de beurt aan Thomas Driesen, die 2x op rij kon scoren op tegenaanval nadat de Bocholter verdediging de bal kon onderscheppen. Mormont kon milderen voor Eupen: 6-3. Na een goede 12 minuten wedstrijd en bij een stand van 7-3 nam Grandjean een eerste time out. Serge Spooren vond meteen hierna de weg naar het doel: 8-3. Sezoens Bocholt kon dan makkelijk verder uitlopen tot 11-4, met o.a. doelpunten van Serge Spooren, Tim Claessens en Thomas Driesen. Enkel Bartosz Kedziora kon nog iets terugdoen voor Eupen: 11-4. Na 20 minuten stond er een verschil van 8 op het scorebord: 13-5. Vervolgens scoorde Mattias Vancriekinge een echte hattrick met enkele mooie assists van Jeroen De Beule. Het verschil is dan al 11 doelpunten: 16-5. Lennert Doms was Ilyas D’Hanis komen vervangen op de hoek en scoorde meteen op tegenaanval: 17-5. Het laatste doelpunt in de eerste helft was voor Damian Kedziora op strafworp: 18-8.

Sezoens Bocholt kwam goed uit de kleedkamers en wist meteen 3x te scoren (Pieter Strauven en Mattias Vancriekinge 2x). We waren nog geen 5 minuten ver in de tweede helft toen Mattias Vancriekinge uitviel met een zware knieblessure. Een domper op de tot dusver geslaagde bekeravond. Lennert Doms tekende voor de 22-9 vanaf opbouw. We zagen dan enkele missers bij Sezoens Bocholt en Bartosz Kedziora kon milderen voor Eupen 22-10. Een knappe dribbel van Roel Valkenborgh en het stond 23-10. Denert probeerde ook nog wat aan de achterstand te doen, maar dit doelpunt werd snel tenietgedaan door Tim Claessens. Hij scoorde met een achterwaartse bal de 24-11. Zowel Roel als Tim deden daar nog een doelpunt bij. Na 43 minuten mocht Stef Jaeken Tim komen vervangen op de cirkel. Hij bedankte voor zijn invalbeurt met 2 doelpunten waaronder de 30ste! Stef Gijbels, die Clem Leroy was komen vervangen, stopte ook enkele Eupense ballen. Ook Lennert Ceyssens kreeg de nodige spelminuten van Luc Boiten. Ook hij tekende voor 2 doelpunten waaronder één strafworp. Het laatste doelpunt van de avond kwam op naam van Bartosz Kedziora: 36-21.

Een gemakkelijke overwinning in de Beker. In de volgende ronde nemen we het op tegen de winnaar van de ontmoeting tussen Izegem en Doornik. Zoals eerder al gesteld, we onthouden vooral het uitvallen van Mattias met een zware knieblessure, een echte domper op de vreugde. Maar komende zaterdag moeten we terug aan de bak en zijn we de gastheer voor Kembit Lions, de tweede in de rangschikking. De leidersplaats staat op het spel, daarom supporters komen jullie ploeg steunen. Forza Bogget!!

5’: 3-1                       35’: 21-9

10’: 6-3                       40’: 29-11

15’: 10-4                     45’: 27-11

20’: 12-5                     50’: 28-15

25’: 17-5                     55’: 33-17

30’: 18-8                     60’: 36-21

Sezoens Bocholt : Leroy, Gijbels, Jaeken 2, Winters, Spooren 2, Valkenborgh 6(1), Lamers, Driesen 3, Roelants, Vancriekinge 5, Claessens 5, Ceyssens L. 2(1), D’Hanis 4, Strauven 2, De Beule 1, Doms 4

KTSV Eupen : Brülls 1, Cnyrim, Denert 2, Eggen, Förster, Hartel 1, Kedziora B. 6, Kedziora D. 9(1), Kriescher, Kubacki, Lanchava, Majean 2, Mormont 1, Schroeder 3, Schunck, Vlijm 2

Scheidsrechters : Cappa - Schreder