Sezoens Bocholt blijft stevig aan de leiding!

Gisteren maakte Sezoens Bocholt de verre verplaatsing naar Zwartemeer. Ze brachten de punten mee terug naar Bocholt en blijven zo alleen aan de leiding. Kembit Lions won de derby van Herpertz Bevo en volgt zo op 3 punten van Sezoens Bocholt. Green Park Aalsmeer, dat niet verder kwam dan een gelijkspel in Eupen, volgt op 5 punten.

In de eerste minuut had Jaspers al kunnen scoren vanaf de strafworplijn, echter Clem Leroy verhinderde het doelpunt. Miedema opende de score voor de thuisploeg. Ilyas D’Hanis miste zijn eerste shot maar kon dan toch na opnieuw een redding van Clem Leroy de 1-1 te scoren. Wout Winters bracht ons een eerste keer op voorsprong. Bij de volgende aanval was de rebound voor Thomas Driesen en zo stond het 1-3. Clem Leroy stond stevig in het doel maar kon niet verhinderen dat Jaspers de aansluitingstreffer maakte vanaf de strafworplijn: 2-3. Een knap doelpunt van Wout Winters, ééntje van Joren Lamers en Ilyas D’Hanis zorgden voor een voorsprong van 4-6. We zagen opnieuw een redding van Clem Leroy en Thomas Driesen kon scoren op tegenaanval. Soares kon tegenprikken maar Joren Lamers hield het verschil op 3 doelpunten: 5-8. Tijd voor Fiege om een eerste time-out te nemen, na bijna een kwart wedstrijd. Miedema scoorde 2 op rij, maar ook voor Bocholt wist Jeroen De Beule 2x te scoren: 7-10. Vermeer probeerde het verschil te verkleinen, maar dat was dan zonder Thomas Driesen gerekend die opnieuw scoorde op tegenaanval op assist van Clem Leroy: 8-11. Miedema deed een poging om het verschil te verkleinen, Jeroen De Beule zorgde er echter voor dat het verschil 3 doelpunten bleef: 9-12. Ruben Roelants bracht ons zelfs 4 doelpunten voor, maar 2 strafworpen op rij van Jaspers brachten de stand op 114. Tijd voor Luc Boiten om een time-out te nemen. De strafworp van Ilyas D’Hanis werd gestopt door Tot. Hurry-Up kon naderen tot op één doelpunt. Dankzij doelpunten van Ilyas D’Hanis, Serge Spooren en Jeroen De Beule (leeg doel) liep Sezoens Bocholt opnieuw 3 doelpunten uit: 14-17, meteen ook de ruststand.

Sezoens Bocholt kwam goed uit de kleedkamers met 2 doelpunten op rij (Ilyas D’Hanis en Joren Lamers). Zo stond er meteen een verschil van 5 doelpunten op het scorebord: 14-19. Miedema probeerde nog om iets terug te doen, maar Jeroen De Beule liet niet begaan. Enkele goede acties van Hurry-Up zorgden er voor dat ze terugkwamen tot op 2 doelpunten (19-21). Jeroen De Beule zette meteen op orde op zaken met een streep: 19-22. Ilyas D’Hanis, vanaf de strafworplijn, deed er nog een doelpunt bij: 19-23. De trein was opnieuw vertrokken bij Bocholt, met onder meer doelpunten van Jeroen De Beule, Tim Claessens en Ilyas D’Hanis. Na bijna drie kwart wedstrijd bedroeg het verschil dan ook 6 doelpunten: 21-27. Wout Winters bracht het verschil zelfs naar 7 doelpunten (23-30). Voor Hurry-Up wist enkel Miedema nog te scoren. Sezoens Bocholt wist deze voorsprong vast te houden in de laatste 10 minuten van de wedstrijd. In de laatste minuten kon ook Tristan Tielen nog zijn doelpunt meepikken. De eindstand werd bepaald door Miedema: 27-35.

Een klinkende overwinning voor Sezoens Bocholt, dat zo zijn leidersplaats versterkt. Kembit Lions volgt dus op 3 punten en Green Park Aalsmeer op 5. Sporting Pelt, het nummer 4 in de stand zakt volgende week af naar De Damburg. In de heenronde wist Sporting Pelt te winnen van Sezoens Bocholt. Zaterdag willen we de punten in eigen huis houden! Supporters op post! Forza Bogget!

5’: 1-2                       35’: 17-21

10’: 4-6                       40’: 21-24

15’: 7-9                       45’: 21-27

20’: 9-12                     50’: 23-29

25’: 12-14                   55’: 26-32

30’: 14-17                   60’: 27-35

Drenth Groep Hurry Up : Meijer 1, Tako, Boonstra, Soares 3, Aznha, Miedema 10, Vermeer 4, Ferreira, Schoemaker, Fiege, Gracio 2, Tot, Jaspers 4(4)

Sezoens Bocholt : Leroy, Gijbels,Tielen 1, Winters 4, Jaeken, Spooren 2, Valkenborgh, Lamers 3, Driesen 3, Roelants 1, Claessens 3, D’Hanis 9(1), Strauven, De Beule 9, Doms

Scheidsrechters : Evers - Gilis