Sezoens Achilles Bocholt speelt opnieuw voor de landstitel!

Wie de tegenstander van Visé zou worden in de finales om de landstitel, werd pas op de laatste speeldag beslist. Sezoens Bocholt had alles in eigen handen, een overwinning zou volstaan om opnieuw voor de titel te gaan spelen. Sezoens Bocholt deed dan ook wat van hen verwacht werd, winnen. Het resultaat van Sporting Pelt-Visé deed er dan ook niet meer toe. (Sporting Pelt won echter van Visé).

Sezoens Bocholt startte sterk door 2x op rij te scoren op tegenaanval. Sergio en Wout waren de schutters van dienst. Een redding van Clem en Thomas zorgde voor de 3-0. F. Glesner kon tegenprikken langs de zijde van Tongeren. Maar Tim scoorde ook na een assist van Yannick. Bij Handbal Tongeren konden enkel Meulders en Glesner F. iets terugdoen. Terwijl bij Bocholt, Thomas en Sergio bleven scoren. Ook Clem bleef de ballen stoppen. Na 10 minuten stond er al een verschil van 10 doelpunten op het scorebord. Thomas, Sergio (tegenaanval) en Serge bleven aan een hoog tempo afwerken. Rond het kwartier wam Tongeren even aandringen, maar het verschil bleef minstens 4 doelpunten. Bocholt scoorde vlot op tegenaanval (Tim en Yannick) en ook Roel pikte zijn doelpunt mee. Yannick zorgde met een draaibal voorde 18-13. Joren scoorde 20-13 na een assist van Roel, maar het was Devisch die de ruststand vastlegde met een draaibal: 20-14.

Het was de tegenpartij die het eerst wist te scoren in de tweede helft. Sergio zorgde opnieuw voor een kloof van 5 doelpunten na een omgezette strafworp. Yannick en Wout konden nadien 2x scoren in een leeg doel. De volgende 10 minuten waren hoofdzakelijk voor Bocholt. We noteerden doelpunten van Yannick, Ruben en Merlijn. Na 38 minuten scoorde Merlijn de 28-20 na een assist van Clem! De wedstrijd was toen al gespeeld. Voor Bocholt scoorden onder meer Serge, Thomas en Merlijn. Roel zorgde met een knap doelpunt in de winkelhaak voor de 35-23. De laatse 2 doelpunten van de wedstrijd waren nog voor Tongeren.

Sezoens Achilles Bocholt deed dus wat het moest doen: winnen. Komende donderdag ontvangen we Visé thuis in onze eigen Damburg. De tweede finale wordt gespeeld op 28 mei in Visé. Een eventuele belle wordt op 4 juni eveneens in Visé gespeeld. Onze heren kunnen de steun van de supporters goed gebruiken! Forza Bogget!