Sezoens Achilles Bocholt bekert verder!

Midweek verplaatsingen, het blijft niet ons ding. Vanaf het begin was het duidelijk dat Sasja het nodige zou doen om het ons moeilijk te maken. Bocholt kende geen goede start, na 8 minuten stond het immers 5-1. Daarna sloeg de motor aan bij Bocholt en aan de rust stond er een verschil van 10 doelpunten op het scorebord. Dit gaf coach Bart de mogelijkheid om veel eigen jeugd te laten spelen. Bocholt bekert verder na de vlotte overwinning  met 24-33.

Zoals al gesteld begon Bocholt met veel missers aan de wedstrijd. Sasja startte hevig aan de wedstrijd, in de beginminuten kon alleen Serge voor Bocholt scoren. Na 6 minuten stond het 3-1 en vielen er plots wat tijdstraffen voor Bocholt o.m. voor Thomas en Arjan (wisselfout). Na 7’ 34” stond er een verschil van 4 op het scorebord. Serge bleef de verdediging van Sasja op de proef stellen met 2 doelpunten op rij. Sergio kon de strafworp ondertussen benutten en bracht ons zo terug tot 5-4. Joren scoorde de gelijkmaker, Arjan (leeg doel) en Sergio (na een assist van Serge) zorgden voor een stand van 5-7. Tijd voor een time-out bij Sasja. Deze bracht niet meteen een antwoord voor Sasja. Er viel een rechtstreekse rode kaart voor Geens. Even later volgde ook een rode kaart voor Sergio (strafworp in het gezicht van de keeper). Serge, Wout, Thomas en Jeroen bleven echter de weg naar het doel vinden (7-13). Na 20 minuten wedstrijd noteerden we opnieuw een rode kaart voor Sasja, deze keer voor Vanopstal. Jeroen, Tim, Ruben en Merlijn bleven echter geconcentreerd: 8-18 aan de rust.

Bocholt begon goed aan de tweede helft met 4 doelpunten op rij van Roel, Thomas (assist Arjan) en Merlijn (assist Roel). Wout zorgde voor een verschil van 5 doelpunten. Ook Roelants aan de zijde van Sasja mocht na 36 minuten aan de kant (3 x 2’).  Roel bleef goed bij shot en wist nog meerdere keren te scoren. Ook Merlijn deed zijn duit in het zakje. Ondertussen was Stef Arjan komen vervangen in het doel. Ook hij liet enkele knappe reddingen noteren. De jonkies kregen nog spelminuten en Lennert wist nog 3x te scoren, waarvan één op strafworp. Na 60 minuten stond het 24-33!

Sezoens Achilles bekert dus verder. In de kwartfinale maken we de verplaatsing naar Beyne. Deze wedstrijd zal gespeeld worden op woensdag 22 december 2021. Maar eerst wacht ons nog de thuiswedstrijd tegen Quintus. Publiek is jammer genoeg niet toegelaten. Wel bieden we de mogelijkheid om de wedstrijd ‘live’ te volgen vanuit het sportcafé bij Theo. Supporters op post!