Opnieuw 2 punten voor Sezoens Bocholt

Dit seizoen is de verre verplaatsing naar Hurry-Up geen cadeau. Tot nu toe leverde de ploeg uit Zwartemeer ook sterke prestaties: slechts met 1 doelpunt verloren tegen Lions, gelijk tegen Tongeren...Sezoens Bocholt controleerde de wedstrijd, rusten deden we bij 14-18. In de tweede helft gingen we naar een maximum kloof van 6 doelpunten, maar in de slotfase speelde Bocholt te overhaast en door foutieve beslissingen kwam de thuisploeg nog terug tot op 1 doelpunt. Maar de 2 punten komen uiteindelijk mee naar België.

De beginworp was voor Hurry-Up en Jaspers opende de score via een 7-meter. Jeroen bracht ons langszij, maar Meijer bracht de thuisploeg terug aan de leiding. Via een streep van Serge werd het al snel 2-2, maar mede dankzij 2 strafworpen omgezet door Jaspers ging het richting 5-3. Tim, Wout en Jeroen brachten ons terug langszij na 12 minuten (6-6), in ondertal bracht Jeroen ons weer op voorsprong: 7-8. Na 17 minuten kreeg Bocholt zijn enigste 7-meter die benut werd door Yannick: 8-9. Na een redding door Clem vergrootte Sezoens Bocholt haar voorsprong tot 3 doelpunten (10-13). Onze verdediging stond op punt, maar door een misverstand kwam Hurry-Up terug tot 13-14. Roel was nog maar net ingevallen en vergrootte de voorsprong. Vlak voor de rust legde Wout de ruststand vast: 14-18.

In de tweede helft kreeg Hurry-Up weer een 7-meter, de 5de ondertussen. Ook deze werd feilloos omgezet door Jaspers: 15-18. Via Tim en Roel (in de winkelhaak) bleef de voorsprong op 4 doelpunten: 16-20. Sergio vergrootte de kloof via tegenaanval naar 19-24, even later bracht Roel ons naar een maximum voorsprong van 6 doelpunten: 21-27. Yannick maakte er via een knappe assist (pas achter de rug) van Roel 22-28 van. Deze kloof konden we behouden tot 10 minuten voor affluiten (25-31), onder andere door een tegenaanval van Roel na een steel van Tim. Met een streep van Blauw en 2 benutte strafworpen van Jaspers sloop Hurry-Up stilaan dichterbij. Ook in een leeg doel kon topschutter van de wedstrijd Jaspers scoren: 29-33 met nog 5 minuten te gaan. In de slotfase wou Bocholt te veel forceren en door de foute beslissingen in de aanval kwamen de Zwartemeerders terug tot 31-33. Erik Blauw maakte nog de aansluiting, maar de laatste doelpoging ging er gelukkig voor ons niet meer in. Eindstand: 32-33.

Lions won in Tongeren waardoor zij aan de leiding blijven. Bocholt en Pelt volgen op 1 punt. Volgende week wacht ons weer een moeilijke verplaatsing naar Tongeren. Supporters op post!