Ook thuis is Sezoens Bocholt te sterk voor Sporting Pelt

De laatste poulewedstrijd in de mini-competitie werd ook winnend afgesloten. Na 60 minuten stond er een verschil van 7 doelpunten op het scorebord. Sezoens Bocholt eindigt zo op een eerste plaats en speelt op woensdag 26 mei de eerste kruisfinale in en tegen Tongeren, op zaterdag 29 mei volgt de return.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd kwam opnieuw op naam van Ephrahim. Tim scoorde met een draaiballetje het eerste doelpunt voor Bocholt.  Serge, Wout en Quinten scoorden ook in de eerste 5 minuten. Sergio (strafworp) en Tim op tegenaanval maakten het verschil alleen maar groter (6-2). Tijd voor Sporting Pelt om een eerste time-out te nemen. Die timeo-ut bracht niet meteen een antwoord voor Pelt want Tim en Sergio konden opnieuw scoren. Falke kon de achterstand halveren. Ook Tim wist ondertussen het doel staan en scoorde 3x op rij, waarvan ééntje mooi werd aangebracht door Sergio. Na 20 minuten stond er een verschil van 6 doelpunten op het scorebord. Enkel Ephrahim en Falke konden bij Sporting Pelt nog tegenprikken. Onze opbouwrij bleef scoren/ Met nog 2 minuten op de klok in de eerste helft bracht Quinten ons terug op dubbele cijfers 18-9.  Serge wist bijna op slag van rust te scoren in het lege Peltse doel (20-10). Het was echter Falke die de ruststand vastlegde: 20-11.

Ook het eerste doelpunt in de tweede helft was voor een bezoekende speler. Serge wist daarna terug 2x op rij te scoren. Vansloot was de speler van  Pelt die onze verdediging en doelman nog pijn kon doen. Evert en Wout wisten ook hun doelpuntje mee te pikken. Köhlen (strafworp) en Vlatko (leeg doel) konden nog milderen. Na 45 minuten spelen stond er een comfortabel verschil van 9 doelpunten op het bord. Quinten, Roel (2x) en Merlijn op tegenaanval (mooie assist Arjen) bleven goed afwerken. Met nog 5 minuten op de klok was het tijd voor Bart om zijn ploeg nog de laatste richtlijnen mee te geven. Lennert kreeg ook nog spelgelegenheid. Het was echter Vossen die de eindstand mocht vastleggen: 35-28.

Op woensdag 26 mei komt Sezoens Achilles Bocholt dus terug in actie in en tegen Handbal Tongeren. De wedstrijd wordt gespeeld om 20u15 en kan weer gevolgd worden door de livestream verzorgd door Sportbeat.