Ook Houten moest voor de bijl!

Achilles Bocholt kende opnieuw een moeilijke start in de eerste 10 minuten. Daarna kon Achilles Bocholt vlot de maat nemen van Houten. Met een verschil van 12 doelpunten aan de rust was de wedstrijd immers al gespeeld. Bocholt kon vlot doorwisselen en de wedstrijd gecontroleerd uitspelen met een uiteindelijke score van 23-36 op het scorebord.

Het eerste doelpunt kwam op naam van een Houtense speler. In de beginfase liet Bocholt immers 5 kansen liggen. Serge mocht als eerste scoren voor Bocholt, gevolgd door een doelpunt van Evert op tegenaanval. De bordjes hingen terug gelijk: 2-2. Twee strafworpen voor Houten zorgde er steeds voor dat ze opnieuw op voorsprong kwamen. Evert en Quinten zorgden er echter voor dat Houten niet kon uitlopen. Na 10 minuten wedstrijd kon Bocholt een eerste maal op voorsprong komen. Vanaf het kwartier was de trein echt vertrokken met maar liefst 8 doelpunten op rij! Berendsen kon nog 2x tegenprikken. Met nog iets minder dan 4 minuten te spelen in de eerste helft bracht Damian in de rebound het verschil op 10 doelpunten: 9-19. Quinten mocht de ruststand vastleggen: 10-22.

De eerste 2 doelpunten in de 2de heflt kwamen ook weer op naam van een Houtense speler. Joren en Damian lieten echter niet begaan en zorgden terug voor een verschil van 13 doelpunten. De Bok voor Houten scoorde maar liefst een hattrick, waardoor het verschil teruggebracht werd tot 10 doelpunten. Bocholt wisselde vanaf toen goed door, maar zowel Ruben, Brecht, Roel en Jordi bleven scoren aan Bocholter zijde. Het laatste kwartier kwam Stef Clem vervangen in het doel. Ook hij liet enkele knappe reddingen noteren. De wedstrijd kabbelde verder tot het einde. De eindstand werd bepaald door een strafworp voor Houten die netjes werd omgezet: 23 - 36

Met spanning werd er uitgekeken naar de uitslagen in de andere wedstrijden (Sporting Pelt-Handbal Tongeren, KRAS Volendam-Kembit Lions en tot slot Visé-Herpertz Bevo). Een vlotte overwinning van Sporting Pelt op Handbal Tongeren zorgt ervoor dat ze mee in de running blijven voor dat laatste Final Four ticket. Ook Visé deed wat het moest doen, winnen van Herpertz Bevo. Kembit Lions doet zichzelf geen cadeau door de punten in Volendam te laten liggen. De laatste reguliere speeldag zal dus alles bepalend zijn! Kembit Lions en Herpertz Bevo hebben beide 30 punten, Visé en Sporting Pelt volgen echter op slechts één punt. Spanning dus verzekerd als Achilles Bocholt volgende week Visé ontvangt. Sporting Pelt maakt de verplaaatsing naar Kembit Lions en Herpertz Bevo krijgt KRAS Volendam op bezoek! Supporters op post. Forza Bogget!