Onze heren winnen overtuigend van Sporting Pelt!

De heenwedstrijd in Pelt werd maar nipt gewonnen door onze heren. En onder de nieuwe coach had Sporting Pelt nog niet verloren. Toch bleek dat Bocholt gisteren te sterk was voor Pelt. Na 60 minuten stond er een verschil van 10 doelpunten op het scorebord: 36-26.

Het was Damian die gisteren de score mocht openen! Jerry hing al snel de bordjes terug gelijk. De eerste tegenaanval van Brecht werd nog gestopt door Van Leeuwen, maar ook Clem stond van het begin af sterk te keepen.  Voor Bocholt scoorden onder meer Quinten, Serge, Damian en Jordi bracht in de rebound de stand op 5-1. Köhlen kon 2x scoren vanaf de strafworplijn. Quinten scoorde zelf en liet ook Jordi scoren. Na 13 minuten stond er al een verschil van 5 doelpunten op het scorebord. Tijd voor Abati om een time-out te nemen. Serge scoorde echter meteen erna op tegenaanval en liet ook Damian scoren. Roel kwam daarna Ruben vervangen en bedankte meteen met een doelpunt: 11-5. Falke en Jerry konden nog tegenscoren. Damian, Serge en Roel bleven scoren en Clem bleef de ballen stoppen. Enkel Jerry en Köhlen konden nog af en toe iets terug doen. Het was Roel die voor Bocholt het laatste doelpunt scoorde in de eerste helft. Ruststand : 18-12.

Köhlen scoorde het eerste doelpunt in de 2de helft. Gevolgd door 3 Bocholter doelpunten en een aantal reddingen van zowel Van Leeuwen als onze Clem. Ook Tasevski pikte zijn goaltje mee, maar Serge zorgde voor een verschil van 8 doelpunten: 22-14. Na 40 minuten wedstrijd bracht Roel het verschil op 10 met een schitterend doelpunt in de winkelhaak. Vervolgens kon Serge profiteren van het lege doel bij Pelt. Ook Joren scoorde 2x op rij. Na 45 minuten stond er een verschil van 14 doelpunten op het scorebord, Damian zorgde vanaf de strafworplijn voor de 3016. Köhlen en Vansloot konden nog milderen. Stef was Clem komen vervangen voor een strafworp van Köhlen en tankte meteen vertrouwen door deze te stoppen! Hij werd meteen door Bart beloond en mocht blijven staan! Köhlen en Falke konden nog tegenprikken. Ook Evert maakte terug zijn eerste minuten en scoorde ook 2x op rij. Met nog 5 minuten op de klok hadden we een stand van 34-25. Het was Robin Schoenaker die de eindstand vastlegde op 36-26.

Bocholt wint dus overtuigend. Voor de winterstop staat er nog één wedstrijd op het programma, volgende weekend ontvangen we terug Hubo Initia Hasselt. Hasselt moest gisteren nog zijn meerdere erkennen in Bevo. Supporters op post! Forza Bogget!