Na een kwartier was de wedstrijd al gelopen.

Gisteren moesten we lang wachten op het eerste doelpunt. Pas in de 6de minuut werd er gescoord. Na een kwartier was de trein vertrokken bij Sezoens Bocholt. Met een verschil van 10 doelpunten aan de rust, konden onze heren de wedstrijd gecontroleerd uitspelen. De eindstand werd vastgelegd door Marchal: 23-32.

Zoals al werd gezegd was het behoorlijk lang wachten op het eerste doelpunt gisteren. Serge mocht voor Sezoens Bocholt de score openen. Nog in diezelfde minuut wist Yannick de score te verdubbelen. Meulders kon nog tegenscoren maar nadien was het woord weer aan Yannick. Yannick scoorde de 1-4 op tegenaanval nadat hij zelf de bal had kunnen onderscheppen. Handbal Tongeren krijgt dan een eerste strafworp, Qerimi besluit echter op de deklat. Nadien mocht Tim 2x achter elkaar aanleggen na assists van Sergio. 11 minuten gespeeld en het staat 1-6. Vervolgens kon Sergio ook 2x achter elkaar uithalen (1-8). Tijd voor Grandjean om een time-out aan te vragen na 14’11”. Clem stopte na de herneming de eerste doelpoging van Tongeren. Sergio kon in de rebound de 1-9 vastleggen. Marchal en Qerimi (leeg doel) konden dan even tegenprikken (4-9). Opnieuw kon Tim scoren na een assist van Sergio. Clem had ondertussen ook nog enkele reddingen in petto en Jeroen bracht het verschil op 7: 4 -11. Serge vond de paal op zijn weg toen hij wou scoren in het lege Tongerse doel. F. Glesner en Qerimi konden nog milderen. Echter lieten Jeroen, Yannick, Sergio en Serge niet begaan en zo stonden er na 28 minuten dubbele cijfers op het scorebord: 8-16. Het was Roel die met een streep de ruststand mocht bepalen: 8 -18.

Het was de thuisploeg die het eerst kon scoren in de tweede helft, Rodado en N. Boalers kreeg te veel ruimte op de cirkel. Yannick bleef goed aan shot tegen zijn ex-ploeg, eerst een 7-meter en nadien met een heel knap doelpunt (10-20). De broers Glesner en N. Bolaers konden nog tegenprikken maar opnieuw kon Tim vanavond scoren na een assist van Sergio (14-23). Clem verhinderde dat F. Glesner een strafworp voor Tongeren kon verzilveren. Op het kwartier lukte het Yannick wel om de strafworp om te zetten: 16-24. Langs Bocholter zijde scoorde Thomas op tegenaanval en Sergio met een lobje via een mooie assist van Jeroen. Het verschil was dan nog steeds 9 doelpunten: 18-27. De laatste 10 minuten van de wedstrijd kon Sezoens Bocholt de wedstrijd gecontroleerd uitspelen. Gerardon kreeg nog rechtstreeks rood! We noteerden aan Bocholter zijde nog doelpunten van Thomas, Merlijn, Serge en Jeroen. Ook de keeper Arjan deed zijn duit in het zakje door 2 Tongerse strafworpen te stoppen. Eindstand 23-32.

Opdracht volbracht. Het belooft volgende week een spannende Noordlimburgse derby te worden tegen Sporting Pelt. Sezoens Bocholt klimt door deze overwinning terug naar de 2de plaats in de rangschikking. Sporting Pelt staat op plaats 3 na de puntendeling tegen Hurry-Up (26-26). Onze heren kunnen de steun van de supporters zéér goed gebruiken. Allen op post. Forza Bogget!