Laatste thuiswedstrijd voor de J18 tegen Tongeren

Voor de laatste thuiswedstrijd van de J18 was De Steenakker het decor om Tongeren te ontvangen. Dit is pas de eerste confrontatie met de Eburonen dit seizoen. Zij hebben een stevige ploeg, maar ook wij zitten in een positieve flow. Dit belooft dus een mooie wedstrijd te worden.

De beste start was voor de thuisploeg: met 3 doelpunten op rij maakten drukten we direct onze stempel op de wedstrijd. Tongeren prikte nog even tegen, maar net voor het kwartier stond het al 9-2. De thuisploeg hield makkelijk controle over de wedstrijd en konden de dingen uitproberen waar we op training aan werken. Rusten gingen we bij een 20-14-tussenstand.

In de tweede helft had Tongeren de betere start. Op 5 minuten tijd halveerden zij -mede door hun hoge verdediging waar wij even geen oplossing voor vonden- hun achterstand naar 21-18. Wat wij ook probeerden, het lukte even niet. Na een time-out lukte het wel om die hoge verdediging te ontregelen waardoor we onze voorsprong weer konden vergroten. De Zuidlimburgers schakelden weer over naar een lagere verdediging, maar de beslissing was al gevallen. Uiteindelijk won Bocholt verdiend tegen een goed spelend Tongeren met 38-31.

Een goede wedstrijd van onze jongens met een dipje in het begin van de 2de helft. Veel tijd om te rusten is er deze keer niet. Maandag spelen we de laatste wedstrijd van het seizoen in en tegen Bilzen. Om 19u30 is de beginworp in sporthal De Kimpel. Supporters op post.

Speelden mee voor Bocholt : Snoeckx Wesley, Weltjens Lowie, Boonen Wout, Buteneers Jef, Brands Cisse, Nieuwhart Randy, Baeten Rein, Vaes Victor, Cox Jonas en Silkens Xander.

Gekwetst, maar toch aanwezig : Claes Robbe