J19 met lege handen naar huis gestuurd in Voerendaal

Afgelopen zondag trokken onze jongens van de J19 nog eens de grens over. In sporthal De Joffer in Voerendaal, de thuishaven van handbalclub Gemini, mochten we met een beperkte kern (o.a. door blessures en het carnavalvirus) ons aan een moeilijke wedstrijd verwachten. Maar is dit seizoen ondertussen al een gewoonte geworden, dus maakten we er gewoon het beste van.

Na een lange studieronde namen wij de lichte overhand in de beginfase van de wedstrijd: 4-6 na ruim 10 minuten. De bezoekers behielden nog enige tijd de controle over de wedstrijd, maar behield de thuisploeg nog zicht op de overwinning bij een ruststand van 12-13.

In het begin van de tweede helft lukte echter niets meer bij Bocholt. Met 5 doelpunten op rij kon Gemini een eerste echte grote kloof slaan, mede dankzij 5 doelpunten op rij in de eerste 5 minuten. Bocholt bleef zijn uiterste best doen, maar de ballen die bij ons op het doelkader belandden, gingen er bij de thuisploeg net zoals in de eerste helft wel op onverklaarbare wijze binnen. De kloof werd echter niet groter waardoor de kans op een overwinning nog reëel bleef, maar in de slotfase verdubbelde de thuisploeg hun voorsprong waardoor werd afgefloten op een overdreven 31-23-eindstand.

Veel pech voor onze jongens in deze wedstrijd, maar dit hoort nu eenmaal bij sport. Mentaal is er wat oplapwerk, maar we zullen zeker weer klaar moeten zijn voor een druk weekend. Dan wacht ons op zaterdag een competitiewedstrijd thuis tegen Venlo en waarschijnlijk op zondag een VHV-speeldag, eveneens thuis tegen Tongeren en Pelt. Supporters op post!

Speelden mee voor Bocholt : Van Dooren Ben, Boonen Wout, Simons Jeroen, Simons Martijn, Weltjens Lowie, Van Lee Maarten, Tielen Tristan en Rovers Mika.