J19 keert met volle buit terug uit Bilzen.

Vandaag maakten onze J19 de verplaatsing naar Bilzen. Dit is onze laatste wedstrijd van dit kalenderjaar, dus wilden we graag met een goed gevoel terug huiswaarts keren, maar evident ging dat vandaag zeker niet worden.

Maar onze jongens kenden een superstart: via 2-10 na 10 minuten ging het naar 4-14 halverwege de eerste helft. Maar toen begon de nonchalance in ons spel te kruipen: onze dekking klopte van geen kanten meer en ook offensief probeerden we te forceren. De thuisploeg profiteerde hiervan, maar niet genoeg om korterbij te komen. Rusten gingen we bij 13-22.

In de tweede helft kwam Bilzen het sterkst uit de kleedkamer. Met 4 doelpunten op rij was onze voorsprong gehalveerd. Na onze broodnodige time-out werden we weer allemaal wakker geschud en op onze taken gewezen. Dat loonde, want plots draaide het weer zoals in het eerste kwartier van deze wedstrijd. Uiteindelijk werd er nog vlot gewonnen met 23-42.

De 2 punten gaan dus mee naar Bocholt, maar hebben we toch een hele rare wedstrijd gezien waarbij ook het leidende duo het niet altijd even goed wist. Nu kunnen we ons concentreren op de feestdagen (nadat onze jongens hopelijk hun examens op een positieve manier kunnen voltooien). De eerstvolgende wedstrijd is de uitgestelde wedstrijd tegen NeLo. Deze wedstrijd wordt midweek afgewerkt, meer bepaald op woensdag 8 januari in De Steenakker in Kaulille. Beginworp is voorzien om 19u30. Supporters op post!

Speelden mee voor Bocholt :​ Rovers Mika, Claes Robbe, Verstegen Brent, Boonen Wout, Jaeken Stef, Weltjens Lowie, Van Lee Maarten, Ceyssens Lennert en Nijsen Bram.

Gekwetst, maar toch aanwezig : Goossens Martijn en Couckuyt Bram.