J18 vol aan de bak afgelopen weekend.

Afgelopen weekend mocht onze J18 vol aan de bak. Zaterdag mochten ze in De Steenakker aantreden tegen Tessenderlo voor de Limburgse competitie, zondag trokken we naar de Hasseltse topsportschool voor de VHV-competitie tegen Izegem en thuisploeg Hasselt. Goed recupereren tussen de 2 opdrachten was dus van cruciaal belang.

Zaterdagmiddag begonnen we dus aan het eerste deel van het tweeluik dit weekend. In de eerste wedstrijd van de terugronde ontvingen we Tessenderlo. De thuisploeg drukte meteen zijn stempel op de wedstrijd: via 5-0 na 4 minuten ging het in één ruk naar 10-1 (8 minuten). Tessenderlo liet de kopjes niet hangen en kon nog regelmatig tegenprikken. Hierdoor lukte het hun om ons voorlopig niet verder te laten uitlopen. Maar dit konden zij echter niet lang volhouden waardoor aan de rust 26-13 bedroeg.

In de tweede helft bleven beide ploegen een hele tijd beurtelings scoren. De thuisploeg duwde nu even het gaspedaal dieper in wat leidde in een maximum kloof van 20 doelpunten. Tessenderlo leek nog even wat van hun achterstand af te knabbelen, maar op het einde van de wedstrijd stond de maximumkloof weer op het scorebord. Eindigen deden we bij 48-28.

Speelden mee voor Bocholt : Couckuyt Bram, Jannis Maxim, Peijnenborg Govart, Van Dooren Ben, Jaeken Stef, Van Lee Maarten, Goossens Martijn, Ceyssens Lennert en Tielen Tristan.

Op zondag trokken we dan naar Hasselt. Hier werd de laatste speeldag van de heenronde van de VHV-competitie afgewerkt tegen Izegem en thuisploeg Hasselt. Een zeer belangrijke dag met het oog om ons goede klassement te kunnen behouden. De eerste wedstrijd was meteen de topaffiche tegen Hasselt. Beide ploegen waren net zoals in de rangschikking aan mekaar gewaagd, maar het was toch de thuisploeg die een eerste kloofje kon slaan: 6-3 halfweg. Die kloof bleef nog een tijdje staan, maar in de slotfase kwamen wij nog dichtbij. Maar onze inhaalrace kwam net te laat waardoor we verloren met het kleinste verschil: 12-11.

De tweede wedstrijd was tegen Izegem. De bittere pil was al snel doorgeslikt en namen we de wedstrijd direct in handen. De voorsprong die we in het begin hadden verzameld, gaven we nooit uit handen. We wonnen dan ook verdiend met 13-5.

De derde wedstrijd was opnieuw tegen Hasselt. We hadden nog een rekening te vereffenen en namen dan nu ook de wedstrijd direct in handen. Hasselt was verrast en iets over halfweg leek de wedstrijd bij 4-9 dan ook al beslist. Maar deze keer kende Hasselt een sterke slotfase, maar kwamen zij net te kort. Deze keer wonnen wij met 10-12.

De laatste wedstrijd was weer tegen Izegem. Ook nu waren wij iets beter, maar de vermoeidheid leek in onze hoofden te spelen. Maar wij stonden de hele wedstrijd aan de goede kant van de score, maar de Westvlamingen bleven de hele wedstrijd in ons spoor. Bij 11-10 konden zij nog even de aansluiting vinden, maar dat was voor hun het laatste wapenfeit. Ook nu wonnen wij, deze keer met 15-11.

Met 6 op 8 en bijhorende leidersplaats keren we terug richting Noord-Limburg. Volgende week spelen we weer in de Limburgse competitie opnieuw een kraker tegen Hasselt 1. Beginworp is in De Alverberg op zaterdag 25 januari om 17u. Supporters op post.

Speelden mee voor Bocholt : Couckuyt Bram, Jannis Maxime, Peijnenborg Govart, Ceyssens Lennert, Claes Robbe, Tielen Tristan, Simons Jeroen, Jaeken Stef, Van Lee Maarten en Van Dooren Ben.