J18 met de verste verplaatsing in de Limburgse competitie

Voor de 5de speeldag in de Limburgse competitie stond de verste verplaatsing van deze competitie gepland. In sporthal Craneveld werden we ontvangen door de lokale club HandbaL Venlo uit Nederland. Voor ons een totaal onbekende ploeg, maar desondanks probeerden wij ons gekende handbal te blijven spelen.

Dat we onze tegenstander een beetje overklasten in de beginfase, was dan ook volledig onze verdienste. Ondanks dat de (lokale) wedstrijdleiding iets in ons nadeel floot, bleven wij kalm en bleven wij gewoon de betere ploeg. Via 7-11 op het kwartier gingen we rusten bij 13-23.

Ook in de tweede helft gaven wij de thuisploeg niet de kans om onze voorsprong te verkleinen. Meer nog, na 10 minuten spelen konden wij 7 maal op rij scoren in evenveel minuten. Daarna konden wij de voet een beetje van het gaspedaal lichten, maar werd er toch overtuigend gewonnen met 26-42.

Door deze overwinning blijven wij als enigste met het maximum van de punten (ook Hasselt 1 heeft nog het maximum, maar heeft 1 wedstrijd minder gespeeld) aan kop van het klassement. Komend weekend is er geen wedstrijd, daarna spelen we zowel op zaterdag (tegen BFC om 15u) als op zondag (de topper tegen Hasselt 1 om 13u30) in onze eigen Damburg. Supporters op post!

Speelden mee voor Bocholt : Couckuyt Bram, Peynenborg Govart, Claes Robbe, Van Dooren Ben, Boonen Wout, Jaeken Stef, Van Lee Maarten, Goossens Martijn, Ceyssens Lennert en Tielen Tristan.