J18 goed op dreef tegen Bilzen

Vandaag stond delaatste speeldag in de Limburgse competitie op het programma voor onze J18 (tenzij de wedstrijd tegen Arena nog wordt gespeeld). Bilzen was de tegenstander die ons partij kwam geven. Vorig seizoen was deze wedstrijd de seizoensafsluiter in Bilzen en werd dit ook een draak van een wedstrijd. Hopelijk lag het niveau vandaag wat hoger.

En dat werd het ook. Onze jongens startten verschroeiend aan de wedstrijd: 6-1 na ruim 5 minuten spelen. Ondanks dat we nog enkele gecreëerde kansen de nek omwrongen, konden we mede dankzij onze goede dekking onze voorsprong nog verder uitbouwen. Via 12-4 halfweg en 15-6 na 20 minuten gingen we rusten bij 22-8.

In de tweede helft vertoonde onze verdediging serieuze barsten waarvan Bilzen profiteerde om onze voorsprong niet te vergroten. Bij 29-15 halfweg werden onze jongens hierop gewezen tijdens een time-out en werd hier ook meteen positief op gereageerd. Onze verdediging deed weer wat het moest doen en konden we onze voorsprong verder uitbouwen. Uiteindelijk werd er toch nog vlot gewonnen. Eindstand: 42-16.

Dit was een goede wedstrijd van onze jongens, maar de voorsprong kon nog veel groter zijn door onze vele balverliezen en gemiste kansen. Op de volgende wedstrijd is het weer even wachten wat ons de tijd geeft om op training te blijven werken aan onze zwakkere punten.

Speelden mee voor Bocholt : Boonen Wout, Weltjens Lowie, Brands Cisse, Evens Lars, Buteneers Jef, Revier Emmanuel, Geuens Mathis, Baeten Rein, Vaes Victor, Nieuwhart Randy, Cox Jonas, Silkens Xander en Snoekx Wesley.