J16 winnaar in de "Derby van het Noorden"

Op zaterdag 7 december speelden de J16 de "Derby van het Noorden" tegen Sporting Pelt. Wij waren uit op sportieve revanche na de 32-25-nederlaag in het Dommelhof.

Bocholt opende via Lowie de score en dankzij een ijzersterke verdediging en een sterk keepende Wesley kregen de roodhemden geen bal tegen de netten. Dit resulteerde in een 8-0 na 0 minuten spelen. Sporting kon af en toe tegenprikken, maar met onze snelle omschakeling hadden de bezoekers veel moeite. Na een kwartier stond het dan ook 10-6. De overige 10 minuten bleef Bocholt sterk verdedigen en raakten de bezoekers stilaan gefrustreerd. Rusten gingen we bij 16-8.

Bocholt kwam het sterkst uit de kleedkamer met 3 doelpunten op 5 minuten: 19-8. Pelt kwam nooit in hun ritme terwijl Bocholt het gaspedaal bleef induwen. Van op elke positie kon en mocht gescoord worden waardoor de maximale voorsprong 12 doelpunten bedroeg: 30-18 na een kwartier spelen. De laatste 10 minuten werden rustig uitgespeeld wat de eindstand op 32-21 bracht.

In onze laatste wedstrijd van 2019 spelen we in onze eigen Damburg tegen Lommel. Beginworp is op zaterdag 21 december om 14u. Suppporters op post!