J16 vol vertrouwen op VHV-tornooi in eigen huis

Na de goede start van vorig weekend, werkten onze J16 in de eigen Damburg de 4de speeldag van de VHV-competitie af. Tegenstanders van vandaag waren Waasmunster en Evergem, respectievelijk 3de en 7de in de rangschikking. De voorbereiding verliep echter niet vlekkeloos: Wout lag op de operatietafel, Bram had last van de knieën en Sverre viel op zijn werparm op training.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Evergem. We startten in een hoge 3-3-verdediging wat uiteindelijk niet het gewenste resultaat had. Geen van beide ploegen kon het laken naar zich toe trekken: bij 10-10 na 13 minuten was alles nog mogelijk. Daarna begonnen wij beter te spelen, mede dankzij onze stevige 5-1-verdediging. Daardoor konden wij met 5 doelpunten op rij de zege zo goed als zeker binnenhalen. Er werd gewonnen met 17-13, maar werd onze kern nog kleiner door het uitvallen van Sam met een enkelblessure.

De tweede wedstrijd was tegen Waasmunster. De wedstrijd begon twijfelachtig bij beide ploegen. Een gelijkoplopende scoreverloop zorgde ervoor dat de neutrale toeschouwer een aangename wedstrijd te zien kregen. In de laatste 5 minuten konden we de tegenstander aan banden leggen en konden we het definitieve verschil maken en wonnen we ook nu, deze keer met 11-7.

De derde wedstrijd was opnieuw tegen Evergem en ook nu was de start weer moeizaam. Na 5 minuten stonden we 2-4 in het krijt. Misschien wel het gevolg van de vorige zware, maar gewonnen wedstrijd tegen Waasmunster. Halverwege de wedstrijd was het weer schrikken toen Lowie ten val kwam. Gelukkig enkel "maar" een overstrekte knie, maar ook voor hem het einde voor dit tornooi. Met een zaar gehavende ploeg konden we gelukkig Tibe recupereren als veldspeler waardoor we de wilskracht konden tonen om 7 maal op rij te scoren. Daarna hadden we de wedstrijd perfect onder controle en wonnen we ook nu met 15-9.

Met het maximum van de punten en de onverwachte blessures, werden de kopjes nog eens in de juiste richting gezet voor de laatste wedstrijd om dit nu al geslaagde tornooi met een positieve noot te eindigen. De vermoeidheid zat wel in de benen en we kwamen al snel 1-3 achter. Desondanks was de honger naar winst groot. De verdediging stond weer uitstekend en Waasmunster vond geen antwoorden. Van 1-3 ging het naar 6-5. In de laatste minuut konden wij nog éénmaal scoren waardoor de wedstrijd bij 7-5 definitief werd beslist.

Deze onvoorziene 8 op 8 geeft ons een geweldige vertrouwensboost en bezorgt ons nu een gedeelde 3de plaats met Sporting Pelt. Nu hebben we een weekend rust, ideaal om onze gekwetste spelers te recupereren voor onze wedstrijd in Eksel tegen Arena.