Het begin is gemaakt!

Gisteren ging de BENE-League opnieuw van start. Sezoens Bocholt maakte de verplaatsing naar het mooie Volendam. Er werd al vroeg in de namiddag gespeeld omwille van de jaarlijkse kermis in Volendam. Onze heren deden echter wat ze moesten doen en brachten de 2 punten mee terug naar huis.

Serge mocht de score openen meteen gevolgd door een redding van Clem. Ilyas en Wout konden deze voorsprong vergroten. Zo stond er een 0-3 op het scorebord na 5 minuten. Tim kon scoren na een assist van Jeroen en ook Thomas pikte zijn goaltje mee. Na bijna 10 minuten wedstrijd zorgde Ilyas. Vanaf de strafworplijn voor een verschil van 5 doelpunten (1-6). Tim Roefs was voorlopig de enige die wat kon terugdoen aan de zijde van Volendam. Clem stopte nog een tegenaanval en Serge bleef scoren voor Sezoens Bocholt. Stilaan kwam Volendam terug dichterbij met o.a. doelpunten van Schöll, Baijens en Schneider. Met nog 8’ op de klok in de eerste helft hingen de bordjes terug gelijk: 9-9. Tijd voor Luc om zijn spelers bij te sturen. Serge bracht ons terug op voorsprong, gevolgd door een snel tegendoelpunt van alweer Tim Roefs. Jeroen zorgde opnieuw voor een doelpuntje extra en Clem stopte een Volendamse strafworp. Ilyas en Serge zorgden voor een kloofje van 2 doelpunten en in de laatste minuut noteerden we ook nog 2 reddingen van Clem. Ruststand: 11-13.

Nagtegaal opende de score in de tweede helft met een strafworp.  Roel, Ilyas en Wout bleven in eerste instantie nog scoren voor Sezoens Bocholt. Opnieuw 2 strafworpen op rij voor Volendam zorgde ervoor dat ze in het spoor van Sezoens Bocholt bleven (15-16). Twee doelpunten van Mattias en 2 van Roel (waarvan één in een leeg doel) zorgden voor een voorsprong van 3 doelpunten na 45’ wedstrijd. Echter enkele dolle minuten van Volendam zorgde voor een achterstand met nog minder dan 8’ te spelen. Jeroen bracht ons echter terug langs zij en Thomas tekende voor de voorsprong na een tegenaanval (22-23). Nagtegaal en Schöll bleven echter aandringen: 25-25. Tim bracht ons opnieuw op voorsprong (rebound) en Thomas deed er opnieuw eentje bij en opnieuw met een tegenaanval. Met nog minder dan één minuut op de klok kregen we een time out van Volendam. Nagtegaal kon nog scoren in de laatste minuut, maar Sezoens Bocholt won met het kleinste verschil: 26-27.

Bocholt won dus de openingswedstrijd en ontvangt volgend weekend de Belgisch kampioen, Visé. Hurry-Up was gisteren net te sterk voor Visé, de punten bleven in Zwartemeer. Supporters op post! Forza Bogget!

Tussenstanden :

5’: 0-3                       35’: 14-16

10’: 2-6                       40’: 17-18

15’: 4-8                       45’: 17-19

20’: 7-9                       50’: 19-21

25’: 10-11                   55’: 23-24

30’: 11-13                   60’: 26-27

Kras Volendam : de Lange, Zwarthoed, Schellekens, Nagtegaal 8(6), Pocas, Axt, Roefs J., Blokzijl, Kooijman 1, Baijens 2, Schneider 4, van Gils, Coesel, Schöll 7(1), Roefs T. 4

Sezoens Bocholt : Leroy, Gijbels, Winters 2, Spooren 7, Valkenborgh 2, Lamers, Driesen 2, Roelants, Van Criekinge 3, Claessens 2, D’Hanis 4(1), De Beule 3, Doms 1

Scheidsrechters : Steenwinckels - Steenwinckels