Geen schoonheidsprijs maar wel de punten…

Een slordige wedstrijd van onze heren zorgde ervoor dat Hasselt meer dan 25 minuten gelijke tred kon houden. Pas in de laatste minuten van de eerste helft kon Sezoens Bocholt een klein kloofje slaan met als resultaat 13-16 aan de rust. In de tweede helft kwamen we nooit echt in de problemen waardoor er uiteindelijk toch een duidelijke overwinning op het scorebord stond: 29-36!

Deze week mocht Jeroen De Beule de score openen. In de beginfase ging de wedstrijd gelijkopgaand. Yannick Glorieux miste nog de eerste strafworp voor Bocholt na 10 minuten. Tim Claessens en Serge Spooren wisten echter de voorsprong te vergroten naar 3 doelpunten: 4-7. D’hanis en Heeren R. lieten echter niet begaan en brachten Hasselt terug tot op 1 doelpunt: 6-7. Sezoens Bocholt zag geen kans om echt een voorsprong te nemen. Er werd steeds om en om gescoord. Na een time-out van Bocholt kon Tim Claessens de ruststand vastleggen op 13-16. Werk aan de winkel voor de heren van Bart Lenders.

Sezoens Bocholt startte beter aan de tweede helft, doelpunten van Roel Valkenborgh, Serge Spooren (tegenaanval) en Yannick Glorieux (leeg doel) zorgde voor een eerste kloofje van 6 doelpunten: 13-19. D’hanis en Bertels waren vooral de spelers aan Hasseltse zijde die nog iets konden milderen. Na 40 mintuen bracht Serge Spooren met een schijnbeweging het verschil terug naar 5 doelupnten: 19-24. Invallers Thomas Driesen en Merlijn Wauters deden ook wat verwacht werd en zo stond er na 46 minuten een verschil van 8 doelpunten op het scorebord: 21-29. De 30ste was deze week voor de rekening van Serge Spooren. Sezoens Bocholt kon nadien de wedstrijd gecontroleerd uitspelen. Het laatste doelpunt aan Bocholter zijde was voor Stef Jaeken. Degbey bepaalde de eindscore: 29-36!

Taak volbracht! Maar het spel moet en kan beter. Volgende week ontvangen we Kembit Lions die gisteren overtuigend wonnen van Herpertz Bevo (32-21). Bocholt blijft ongeslagen aan de leiding, maar op de voet gevolgd door Kembit Lions met 9 punten. We gaan opnieuw voor een spannende pot handbal, zeker met de steun van onze supporters! Forza Bogget!