En het komt tot een belle voor de landstitel...

Gisteren kregen 2 totaal verschillende Bocholter ploegen te zien. In de eerste helft viel het verdedigend nog wel mee, alleen in aanval lukte nagenoeg niets. Bocholt kon slechts 6 keer scoren in de eerste helft. In de tweede helft toonde Bocholt een ander gelaat. Bij 18-18 kon het plots weer alle kanten op, alleen trok Visé gisteren aan het langste eind. Nu moeten we volgende keer nog eens alles of niets geven om die 5de opeenvolgende titel alsnog binnen te halen.

Over de eerste helft kunnen we extreem kort zijn. We noteerden aan Bocholter zijde veel missers in aanval en veel balverlies. Dit resulteerde in slechts 6 doelpunten. Doelschuttters van dienst bij Bocholt waren Serge, Jeroen, Thomas en Wout. Ondanks dat we enkele knappe reddingen noteerden van Clem en er verdedigend hard werd gewerkt stonden we 6 doelpunten in het krijt aan de rust: 12-6.

Het moest en zou beter moeten in de tweede helft. Toch was het Visé die de eerste 2 doelpunten in de 2de helft scoorden. Vooral Brixhe en oude bekende Bartosz Kedziora deden Bocholt vandaag pijn. Ook de uitstekende Plessers in doel maakte het ons knap lastig. Maar toch kon Bocholt onder leiding van Roel stilletjes aan dichter bij kruipen. Met 5 doelpunten op rij van Bocholt werd het verschil verkleind tot 3 doelpunten (14-11). Vancosen kon de doelpuntenreeks van Bocholt stoppen. Maar daar was dan opnieuw Roel met een knap onderhands doelpunt. Een redding van Clem, een goaltje van Serge en opnieuw Roel zorgden ervoor dat we na 44 minuten nog maar één doelpunt in het krijt stonden: 14-14. Een time-out van Visé zorgde er voor dat ze opnieuw een aantal doelpunten konden uitlopen (Brixhe en Kedziora). Wout en Serge zorgden dat het verschil deze keer beperkt bleef tot 2 doelpunten: 18-16. De 4de strafworp voor Vise, genomen door Kedziora, werd door Clem ‘klemvast’ gepakt. Nog een doelpunt van Serge en tijd voor Bart om bij een stand van 18-17 en nog 8 minuten op de klok om een time-out te nemen. Bocholt scoorde dan in overtal de gelijkmaker. We kregen dan terug een strafworp voor Visé, schutter van dienst deze keer was Brixhe, maar weer was Clem te sterk in het doel. Even later krijgt dan ook Bocholt haar eerste en enige strafworp. Sergio zag zijn strafworp echter ook gepakt worden en zo bleef het 18-18. Nguema en Bello brachten Visé terug 2 doelpunten voor. Sergio wist nog met een knap doelpunt de 20-19 te scoren, maar verder geraakte Bocholt niet meer. De laatste doelpoging om die felbevochten verlenging uit de brand te slepen werd gestopt door de doelman van Visé. Zo staat het 1-1 en dient er volgende week gespeeld te worden om de titel te behalen.

Ons supporterslegioen was in grote getalle aanwezig en heeft haar uiterste best gedaan om onze heren toch nog naar die overwinning te leiden. We doen een warme oproep om terug massaal naar Visé af te zakken volgende week. Nog één laatste keer knallen in het seizoen 2021-2022. Forza Bogget!