Eerste wedstrijd voor J18 sinds corona

Voor het eerst sinds de corona-uitbraak stond er een officiële wedstrijd gepland voor onze J18. Nadat de wedstrijd van vorig weekend tegen Hasselt 2 mochten onze jongens zich opmaken voor een zware tegenstander: Hasselt 1. Voor ons is dit een seizoen waar we veel leergeld zullen betalen omdat het merendeel van de kern uit spelers van de J16 bestaat. Maar dat wil niet zomaar zeggen dat we ons naar de slachtbank willen laten leiden.

De eerste helft kwamen we niet slecht uit de startblokken. De bezoekers maakten echter hun favorietenrol waar, maar wij konden goed in hun spoor blijven: 4-7 halfweg de eerste helft. Onze jongens bleven zich goed weren, maar Hasselt bouwde stelselmatig hun voorsprong verder uit. Met een ruststand van 9-15 waren we nog zeer tevreden.

In de tweede helft speelden de hoofdstedelingen een versnelling hoger. Bij 10-22 halfweg leek een afstraffing onvermijdelijk. Maar het niveau van onze jongens ging ook omhoog, maar helaas werd de achterstand alleen maar groter. De eindstand van 16-34 was een zwaar verdict voor het goed geleverde spel, maar we mogen toch tevreden terugkijken naar onze prestatie.

Voor een eerste wedstrijd mogen we redelijk tevreden zijn over het handbal dat we gebracht hebben, maar hebben we toch nog veel te leren. Nu code oranje een verbod legt op de zaalsporten tot en met het Allerheiligenverlof, zal het weer even duren vooraleer we kunnen handballen.

Speelden mee voor Bocholt : Nijsen Bram, Verstegen Brent, Snoeks Wesley, Schouteden Tibe, Brebels Sverre, Nieuwhart Randy, Baeten Rein en Cox Jonas.