Eerste wedstrijd van de J18 dit seizoen

Voor de eerste wedstrijd van dit seizoen ontvingen onze jongens tegen fusieploeg Hubo Handbal (T). Deze ploeg heeft enkel spelers van Tongeren, wat ons onmiddellijk een te duchten tegenstander was op deze openingsspeeldag.

Dat werd ook onmiddellijk duidelijk. Ondanks dat het openingsdoelpunt nog voor ons was, liet Hubo Handbal zien waarvoor het naar Bocholt was gekomen. Met 3 doelpunten op rij profiteerden ze van onze zwakkere verdediging. Offensief zat het bij ons nog redelijk goed, maar defensief kwamen we echter onze afspraken niet na. De bezoekers behielden de hele eerste helft licht voordeel, maar in de slotfase konden onze jongens de rollen weer omdraaien. Met 5 doelpunten op rij gingen we rusten bij 20-19.

De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd. Ook onze verdedigende afspraken werden beter nageleefd waardoor wij de controle over de wedstrijd behielden. Desondanks bleef Hubo Handbal knokken waarvoor ze waard waren. Uiteindelijk wonnen onze jongens deze doelpuntrijke wedstrijd met 41-31.

Voor ons was dit een wedstrijd met 2 gezichten. Een slechte eerste helft afgewisseld met een betere tweede periode. Volgende week wacht de verplaatsing naar Hasselt met de wedstrijd tegen de andere ploeg van Hubo Handbal. Beginworp is zaterdag om 11u in De Alverberg. Supporters op post.

Speelden mee voor Bocholt : Snoeks Wesley, Boonen Wout, Weltjens Lowie, Brands Cisse, Buteneers Jef, Revier Emmanuel, Geuens Mathis, Polders Milan, Baeten Rein, Vaes Victor, Nieuwhart Randy, Cox Jonas, Evens Lars en Arits Brent.