Eerste thuiswedstrijd voor de J18

Dit weekend stond de tweede wedstrijd van de J18 op het programma waar wij gastheer waren voor Sporting Pelt. Beide ploegen waren de afgelopen jaren aan mekaar gewaagd, benieuwd als dit in post-corona-tijd ook nog steeds het geval was.

Na een korte studieronde was het de thuisploeg die direct een eerste kloofje sloeg: 5-3 na 10 minuten. Pelt bleef even in het spoor, maar moest toezien hoe Bocholt zijn voorsprong verdubbelde. Maar deze werd snel weer teruggebracht tot 2 doelpunten, maar Sezoens Achilles Bocholt ging met een klein voordeel richting kleedkamers: 13-11.

In de tweede helft bleef de thuisploeg aan de goede kant van de score en liep weer verder uit tot 4 doelpunten. Maar de bezoekers slaagden erin om zich terug langs Bocholt te hijsen, maar met 3 doelpunten op rij was er weer een kloofje voor de Damburgers. Tien minuten later kwamen de bezoekers weer terug langszij, maar in een spannende slotfase was het de thuisploeg die het koelbloedigst bleef en het laken naar zich toe trok. Eindstand: 29-28.

Het was een wedstrijd waar er nog regelmatig wat balverlies was, maar de supporters hebben toch kunnen genieten van een redelijk spannende wedstrijd. De volgende opdracht komt er al vrij snel aan. Komende donderdag trekken we naar Eksel voor de vooruitgeschoven wedstrijd tegen Arena. Beginworp is om 19u50. Supporters op post!

Speelden mee voor Bocholt : Snoeks Wesley, Schouteden Tibe, Baeten Rein, Clerix Mike, Brebels Sverre, Weltjens Lowie, Claes Robbe, Boonen Wout, Cox Jonas, Evens Lars, Vaes Victor en Nieuwhart Randy.

Gekwetst, maar aanwezig : Theuwissen Pieter.