Een makkelijke overwinning tegen de voorlaatste in de stand.

De midweek wedstrijd was dus niet in de benen gekropen bij onze heren. In het begin ging de wedstrijd gelijk op, maar naarmate de rust naderde stond er al een verschil van 6 op het scorebord (21-15). Bocholt kwam ook goed uit de kleedkamers en kon zo de wedstrijd gecontroleerd uitspelen. Uiteindelijk won Sezoens Bocholt met 14 doelpunten verschil: 38-24.

Tot aan de 10de minuut ging de wedstrijd gelijk op. Jeroen De Beule mocht voor Sezoens Bocholt de score openen. Bocholt kwam wel steeds op voorsprong door doelpunten van Serge Spooren, Wout Winters, Ilyas D’Hanis en Thomas Driesen. Maar Tachos bleef gelijke tred houden. Opnieuw Serge Spooren die Bocholt op voorsprong bracht. De enige strafworp voor Tachos werd gemist door Rombouts. Tot het kwartier konden we niet meer dan 3 doelpunten uitlopen. Thomas Driesen scoorde de 13-10 na een assist van Roel Valkenborgh. Diezelfde Thomas Driesen en ook Ruben Roelants zorgden voor de 15-11. Tijd voor Tachos, om na bijna 20 minuten wedstrijd, een time-out te nemen. Deze bracht echter geen redding voor Tachos. 2 doelpunten van Tim Claessens en twee van Roel Valkenborgh, waaronder één streep, zorgden voor een kloofje van 5 doelpunten: 19-14. Veltman mocht de ruststand vastleggen: 21-15.

Jeroen De Beule en ook Thomas Driesen bleken goed bij shot na de rust. Na 40 minuten bedroeg het verschil 7 doelpunten: 24-17. Bij Bocholt kon elke veldspeler na de rust scoren. Ook de jonkies pikten hun wedstrijdminuten en hun doelpunt mee. De voorsprong werd zelfs nog verdubbeld van 7 doelpunten naar 14 doelpunten. Na 60 minuten was de eindstand: 38-24.

Ook Kembit Lions wist gisteren haar wedstrijd te winnen (26-39) in Eupen. Daardoor behoudt Sezoens Bocholt haar voorsprong van 3 punten op het nummer 2. Het nummer 3 in de rangschikking, Green Park Aalsmeer, kwam niet verder dan een gelijkspel thuis tegen Hubo Handbal. Hierdoor bedraagt het verschil tussen de nrs. 1 en 3 al 6 punten. De strijd om het 4de ticket is helemaal opengebroken. Visé staat voorlopig alleen 4de met 20 punten, gevolgd door Drenth-Groep/Hurry-Up met 19 punten. Hurry-Up wist de punten thuis te houden tegen Sporting Pelt. Sporting Pelt, Kras Volendam en Hubo Handbal hebben allen 18 punten. Aanstaande donderdag wordt de laatst competitiewedstrijd afgewerkt voor de winterstop (en het WK). Donderdag is Sezoens Bocholt te gast in Atomix (de laatste in de rangschikking). Supporters op post. Forza Bogget!

5’: 3-2                       35’: 22-16

10’: 8-8                       40’: 24-17

15’: 12-10                   45’: 29-20

20’: 20-15                   50’: 31-21

25’: 18-14                   55’: 34-21

30’: 21-15                   60’: 38-24

Sezoens Bocholt : Leroy, Gijbels,Tielen 1, Winters 2, Spooren 6, Valkenborgh 2, Lamers 2, Driesen 8, Roelants 1, Ceyssens J. 2, Claessens 4, Ceyssens L. 1, D’Hanis 5(1), Strauven 1, De Beule 2, Doms 1,

RED-RAG Tachos : De Folter, Veltman 5, Rombouts, Vromans, Hamers 1, Van Ommen 3, Van Der Aalst, Van Der Kamp, Van Der Bruggen, Robbesom, Bierkens 4, Klomp, Voermans 8, Van Den Broeck 1, Van Houtem 1

Scheidsrechters : Kostic - Theyssens