Een gemakkelijke overwinning in Pelt

In tegenstelling tot de eerdere ontmoetingen werd het een gemakkelijke avond in het Dommelhof. Sporting Pelt was dan niet voltallig maar toch was de vlotte overwinning onze eigen verdienste. Visé won gisterenavond van Hubo Handbal waardoor Sezoens Bocholt alleen aan de leiding blijft met 4 punten voorsprong op de 3 andere ploegen.

Ilyas D’Hanis mocht gisteren de score openen vanaf de strafworplijn. Jeroen De Beule deed daar al snel eentje bij. Tot 3-4 bleef de score gelijk opgaan. Nadien kon Bocholt steeds een voorsprong nemen van enkele doelpunten. Schutters van dienst voor Bocholt waren Tim Claessens, Serge Spooren, Ilyas D’Hanis en Jeroen De Beule. Thomas Driesen bracht het verschil zelfs naar 4 (6-10) na een kwartier. Nadien konden we deze voorsprong alleen nog maar verder uitdiepen. Zo stonden we aan de rust al 8 doelpunten voor en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld: 12-20.

De eerste 2 doelpunten in de tweede helft waren ook voor Sezoens Bocholt. Bij Sporting Pelt konden enkel Delpire en Tasevski van tijd tot tijd een doelpunt scoren. Bij Bocholt bleven Serge Spooren, Wout Winters, Jeroen De Beule, Tim Claessens en Ilyas D’Hanis de weg naar het doel vinden. Door de ruime voorsprong kreeg iedereen bij Bocholt nog spelminuten en werd de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld. Na 60 minuten stond er dan een verschil van 13 doelpunten op het scorebord: 26-39!

Een wedstrijd die gewonnen moest worden om onze voorsprong in het klassement te behouden. Aanstaande donderdag (20/04) wordt de uitgestelde wedstrijd thuis tegen Visé afgewerkt. Indien we dan de punten in De Damburg kunnen houden is Sezoens Bocholt opnieuw zeker van het thuisvoordeel in de finales voor de landstitel. Supporters op post en steun onze Heren. Forza Bogget!

5’: 2-3             35’: 13-25

10’: 4-6           40’: 16-30

15’: 6-10         45’: 20-34

20’: 9-13         50’: 22-37

25’: 11-16       55’: 25-39

30’: 12-20       60’: 26-39

Sporting Pelt : Vandenboer 1, Falke, Tasevski 5, Van Leeuwen, Köhlen 5(3), Deekens, Konitz 2, Vandebeeck L., Delpire 5, Schoenaker 2, Denert, Lambrecht 1, Van Haesendonck 2, Vandebeeck D. 3.

Sezoens Bocholt : Leroy, Gijbels, Winters 5, Jaeken, Spooren 6, Valkenborgh 1, Lamers 1, Driesen 4, Roelants, Ceyssens J., Claessens 7, Ceyssens L., D’Hanis 7(3), Strauven 2, De Beule 6, Doms.

Scheidsrechters : Martens - Schols