De punten blijven in Pelt!

11 jaar, zo lang was het geleden dat Pelt  van Sezoens Bocholt kon winnen. Tot gisteren, dus. Als er maar 21 doelpunten gescoord worden, is dit te weinig om een wedstrijd te winnen.

Serge Spooren mocht gisteren de score openen in het Dommelhof. Spooren wist al snel de bordjes terug gelijk te hangen. Jeroen De Beuele bracht ons nog een laatste keer op voorsprong: 1-2. Sezoens Bocholt kon niet profiteren van de tijdstraf bij Pelt, Konitz bracht zijn ploeg terug langs zij. Seppe Vandeboer en Robbe Spooren namen hun ploeg op sleeptouw. En zo stonden we al snel 6-3 in het krijt. Langs Bocholter zijde konden Serge Spooren en Jeroen De Beule nog tegenprikken. Tim Claessens zorgde zelfs terug voor de gelijkmaker na 13minuten wedstrijd: 6-6. Opnieuw was Sezoens Bocholt op achtervolgen aangewezen door een doelpunt van Konitz. Serge Spooren bracht ons terug op gelijke hoogte met een heerlijk doelpunt in de winkelhaak. Door enkele balverliezen bij Bocholt kon Sporting Pelt optimaal profiteren Falke en Konitz maakten er zo 10-7 van na enkele tegenaanvallen. Tijd voor Luc Boiten om een eerste time-out te nemen. Robbe Spooren kon zelfs de voorsprong nog vergroten voor Pelt. Ilyas D’Hanis en Tim Claessens konden nog veven tegenprikken en zorgden voor de 12-9 na 21 minuten wedstrijd. Stef Gijbels toverde nog enkel reddingen tevoorschijn, maar we bleven de missers noteren. Na de time-out van Sporting Pelt was het Robbe Spooren die het verschil terug naar 4 bracht. Eerst kon Roel Valkenborgh nog milderen, maar Köhlen, op strafworp, maakte de 14-10. Uiteindelijk was het Ilyas D’Hanis die de ruststand bepaalde: 15-11.

De tweede helft moest beter! We kwamen niet goed uit de kleedkamers door meteen balverlies te lijden. Toch was het Thomas Driesen de score kon openen in de tweede helft: 15-12. Sezoens Bocholt was niet bij de les en Sporting Pelt kon makkelijk uitlopen tot 19-14 met doelpunten van Köhlen, Konitz en Spooren. Bij Sezoens Bocholt vonden enkel Joren Lamers en Jeroen De Beule de weg naar het doel. Na 2 snelle doelpunten bij Sezoens Bocholt leek de motor terug vertrokken, maar dit was maar schijn. In de volgende 5 minuten noteerden we te veel missers aan onze kant. Na driekwart wedstrijd zorgde Falke voor een ruime voorsprong van 21-17. Ook Vossen wist te scoren voor Pelt, terwijl we aan onze zijde de missers bleven opstapelen. Onder leiding van Jeroen De Beule en Tim Claessens kwam Bocholt nog tot 2x terug tot 2 doelpunten (22-20 en 23-21). Maar het was Sporting Pelt die de wedstrijd kon controleren en makkelijk uitspelen. Eindstand 25-21.

Het is duidelijk dat het volgende week beter zal moeten als we op bezoek gaan bij Tachos. We mogen dan op bezoek bij de laatste in de stand. De opdracht is duidelijk: winnen om aansluiting te behouden met de leiders (Aalsmeer en Hubo Handbal). Supporters op post!

5’: 1-2                        35’: 17-13

10’: 5-3                        40’: 20-16

15’: 7-7                        45’: 21-17

20’: 12-8                      50’: 22-18

25’: 13-9                      55’: 22-20

30’: 15-11                    60’: 25-21

Sporting Pelt : Vandeboer S. 2, Falke 3, Spoore 7, Van Leeuwen, Köhlen 4(3), Deekens, Konitz 6, Vandebeeck L. 1, Delpire, Vossen 1, Schoenaker, Denert, Lambrecht, Vanhaesendonck 1, Vandebeeck D.

Sezoens Bocholt : Leroy, Gijbels, Winters, Jaeken, Spooren 4, Valkenborgh 1, Lamers 1, Driesen 1, Roelants, Van Criekinge, Claessens 6, Ceyssens L., D’Hanis 2, Strauven, De Beule 6, Doms.

Scheidsrechters : Egberts - Van De Beeck