De leiderspositie is terug voor Sezoens Bocholt.

In de eerste 10 minuten werd er om en om gescoord, nadien kon Sezoens Bocholt een eerste kloofje slaan van 3 doelpunten. Aan de rust bedroeg het verschil al 5! Sezoens Bocholt kwam goed uit de kleedkamers en kwam nooit echt in de problemen in de tweede helft. Het verschil was minimaal 3 doelpunten in ons voordeel. Uiteindelijk werd er gewonnen met 30-35.

Jeroen De Beule mocht gisteren de score openen. Daarna volgden 2 strafworpen, ééntje voor Hubo Handbal omgezet door Qerimi en ééntje voor ons, omgezet door Ilyas D’Hanis. Na de gelijkmaker van Qerimi, bracht Jeroen De Beule ons terug op voorsprong met een onderhands doelpunt: 2-3. Tot 6-6 werd er om en om gescoord, nadien bracht Joren Lamers ons terug op voorsprong: 6-7. Clem Leroy kon deze voorsprong vergroten door in het lege doel te scoren en Mattias Vancriekinge, knap ingesneden op cirkel, zorgde voor een eerste kloofje van 3 doelpunten: 6-9. Voor Sezoens Bocholt vonden Tim Claessens en Serge Spooren ook nog de weg naar het doel. Qerimi kon na 16 minuten terug milderen vanaf de strafworplijn (7-9). Wout Winters en Serge Spooren deden daar beide nog een doelpuntje bij zodat het verschil terug 4 werd: 9-13. De trein was toen terug vertrokken bij Bocholt. Eerst scoorde Gevers nog voor Hubo Handbal, maar dan volgde 3 doelpunten op rij voor Bocholt. Mattias Vancriekinge, Ilyas D’Hanis en Pieter Strauven waren de schutters van dienst. Ilyas D’Hanis zag eerst nog hoe een strafworp van hem gestopt werd vooraleer hij zelf de 11-17 kon scoren. Een tweede time-out voor Hubo Handbal had niet veel resultaat, de ruststand was immers 13-18 in het voordeel van Sezoens Bocholt.

Ook in de tweede helft was het Sezoens Bocholt die de score mocht openen, met name Serge Spooren scoorde de 13-19. Enkel Carvalhais kon in het begin van de tweede helft iets terug doen voor Hubo Handbal. Hij zorgde ervoor dat we niet meer dan 5 doelpunten uitliepen. Voor Bocholt bleven Serge Spooren (2x) en Roel Valkenborgh scoren. Marchal bracht Hubo Handbal terug tot 17-21 met een knap achterwaarts doelpunt. Vervolgens werden er op 2 minuten tijd 3 strafworpen toegekend aan Hubo Handbal, die allemaal werden omgezet door Qerimi. Enkele balverliezen bij Bocholt en Heeren en Glesner konden scoren in het lege doel en zo stond het 22-25. Serge Spooren en Tim Claessens, na een assist van Roel Valkenborgh, en Thomas Driesen lieten niet begaan en zo stond er snel terug een verschil van 6 doelpunten op het scorebord: 22-28. Di Giacomo, opnieuw in een leeg doel bracht de stand op 23-28. Vervolgens kon Clem Leroy een tegenaanval stoppen en wist Tim Claessens te scoren met een listig lobje: 23-29. De laatste 10 minuten kon Sezoens Bocholt gecontroleerd uitspelen, we zagen nog een streep van Jeroen De Beule, een doelpunt van Ilyas D’Hanis in het lege doel. Thomas Driesen scoorde het laatste doelpunt van de avond: 30-35.

Sezoens Bocholt bracht dus de 2 punten mee uit Tongeren en staat zo alleen aan de leiding in de BENE-League na verlies van Sporting Pelt op het veld van Green Park Aalsmeer. Komende zaterdag ontvangen we de nummer 2, Kembit Lions. Opnieuw staat de eerste plaats op het spel. Maar eerst spelen we op dinsdag nog thuis tegen Eupen voor de 1/8ste finale van de Beker van België. Supporters op post! Forza Bogget!

5’: 2-3                       35’: 15-20

10’: 6-6                       40’: 17-23

15’: 7-10                     45’: 22-27

20’: 10-14                   50’: 23-29

25’: 11-17                   55’: 26-31

30’: 13-18                   60’: 30-35

Hubo Handbal : Di Giacomo 2, Heeren 2, Carvalhais 8, Devisch, Bertels 1, Vanhove, Marchal 3, Gevers, Merken, Bolaers 2, Degbey, Qerimi 8(6), Glesner 3, Dupont, Siraut

Sezoens Bocholt : Leroy 1, Gijbels, Jaeken, Winters 1, Spooren 9, Valkenborgh 1, Lamers 1, Driesen 2, Roelants, Vancriekinge 2, Claessens 6, Ceyssens L., D’Hanis 7(2), Strauven 1, De Beuele 3, Doms 1

Scheidsrechters : Cappa - Schreder