De kaarten zijn geschud.

Er zouden geen cadeautjes uitgedeeld worden, dat was de afspraak. Bocholt deed wat het moest doen, winnen met overtuiging om zo met een goed gevoel naar de Final 4 te gaan. Het eerste doelpunt kwam nog op naam van Visé, daarna nam Bocholt resoluut over. Bij een stand van 20-12 aan de rust waren de kaarten al geschud. Bocholt won overtuigend met 40-32!

Het eerste doelpunt kwam dus op naam van Sebastien Danesi gevolgd door een tegendoelpunt van Evert. Vancosen bracht Visé nog één maal op voorsprong met de 1-2. Daarna was de treing bij Bocholt vertrokken met 7 doelpunten op rij onder meer van Quinten, Wout, Evert, Brecht en Serge (tegenaanval) en na 12 mintuen stond er al een droge 8-2 op het scorebord. We kregen dan 3 doelpunten op rij van Visé Rola, B. Danesi en Marchal (tegenaanval). Het was Serge die de voorsprong terug vergrootte met 3 doelpunten. Na bijna 20 minuten wedstrijd kon Damian de bal onderscheppen en zelf de tegenaanval afronden: 12 – 6. Clem deed ook wat van hem verwacht werd, ballen stoppen. Bij een stand van 17-10 en na 27 minuten wedstrijd vond Bart het tijd om zijn spelers nog wat instructies te geven. Roel kon na deze time-out de voorsprong nog vergroten door de 19-10 in het lege doel te scoren. Vancosen bepaalde de ruststand: 20-12.

Het eerste doelpunt in de tweede helft was er eentje voor Bocholt, Quinten scoorde 21-12.  Bello probeerde nog iets terug te doen maar dit was zonder Damian en Serge gerekend. Na 40 minuten wedstrijd stond er nog altijd een verschil van 10 doelpunten op het scorebord: 27-17. Achilles Bocholt kon vanaf hier goed roteren en iedereen zijn minuten gunnen. De wedstrijd werd gecontroleerd uitgespeeld. Hadzic mocht de eindstand bepalen: 40-32.

Geen verrassing dus in de Damburg. Ook Herpertz Bevo deed wat het moest doen, winnen van Volendam. Met spanning werd er gekeken naar Sittard. Bij een overwinning van Sporting Pelt mocht Visé een deelname aan de Final 4 vergeten. Echter Kembit Lions deed ook wat er verwacht werd, winnen van Sporting Pelt. Zo blijven Visé en Sporting Pelt beide steken op 29 punten maar is het doelsaldo in het voordeel van Visé. Achilles Bocholt speelt zo volgende week zaterdag de halve finale tegen Visé om 15u in ’s Hertogenbosch. De tweede halve finale gaat dus tussen Kembit Lions en Herpertz Bevo. We krijgen sowieso een Belgisch-Nederlandse finale op zondag. Supporters op post. Forza Bogget!