De heren brachten de punten mee terug uit de bloemenstad.

De eerste officiële wedstrijd van 2020 bracht ons naar Aalsmeer. De wedstrijd startte gelijkopgaand. Op het kwartie kon Bocholt een eerste kloofje slaan, maar Aalsmeer kwam terug en ging erover. Uiteindeljjk ging Bocholt toch met 2 doelpunten voorsprong rusten. In de tweede helft kon Bocholt de voorsprong makkelijk vergroten. Eindstand na 60 minuten handbal: 23-30.

Brecht scoorde het eerste doelpunt van de avond. Even later mistte deze Brecht van op tegenaanval maar Evert bracht ons terug op voorsprong. Trainavicius bleef ook scoren voor Aalsmeer. Even later was Evert gelukkig in de rebound en met doelpunten van Wout en Brecht (na assist van Damian) leek de trein vertrokken (4-6). Damian zag ondertussen een strafworp gestopt door De Knegt, Clem doet echter één minuut later hetzelfde bij een strafworp van Blaauw. Na 20 minuten komt Bocholt in ondertal door een tijdstraf voor Quinten. Aalsmeer profiteert optimaal en komen zo 2 doelpunten voor: 11-9. Met nog 5’ op de klok wist Brecht te scoren in het lege doel bij Aalsmeer. De time-out van Aalsmeer bracht geen redding. Brecht scoorde 2x op rij en Clem bleef ook overeind als sluitstuk. Damian kon de ruststand vastleggen vanaf de strafworplijn.

Het eerste doelpunt in de 2de helft kwam op naam van Quinten. Vink kon echter met een gelukje vanaf de strafworplijn tegenscoren. Joren en Damian, op tegenaanval, vergrootte de voorsprong: 12-16. Na 10 minuten wedstrijd kwam Aalsmeer nog even terug tot 3 doelpunten (17-20). Bocholt bljft nadien goed afwerken en liep verder weg van Aalsmeer: 18-24 na 45 minuten wedstrijd. Serge en Brecht bleven scoren voor Bocholt.  De laatste time out van Aalsmeer bracht hier geen verandering meer in. Thomas mocht via een tegenaanval de eindstand vastleggen: 23-30.

Volgende week ontvangen we Handbal Tongeren. Handbal Tongeren kan (waarschijnlijk) geen aanspraak meer maken op een plaats in de Final Four. Forza Bogget!