De eerste van de 5 (zekere) ontmoetingen is voor Sporting Pelt!

Sezoens Bocholt-Sporting Pelt staat dit seizoen nog een aantal keren op de affiche. De eerste wedstrijd werd gewonnen door Sporting Pelt. Sezoens Bocholt verliest deze wedstrijd in de laatste 20 minuten van de eerste helft. De ruststand was immers 16-10. Sezoens Bocholt liet echter de kopjes niet hangen en vocht terug. Even zag het er zelfs naar uit dat de gelijkmaker zou vallen, maar Sporting Pelt wint uiteindelijk met 3 doelpunten verschil: 28-25.

De wedstrijd begon meteen pittig, een tijdstraf voor Falke en een strafworp voor Bocholt. Ilyas zette de strafworp om. Even later vergrootte hij de voorsprong op tegenaanval. Bocholt liep uit tot 2-4. Enkele missers bij Bocholt zorgden er voor dat Sporting Pelt terug langs zij kwam. Plots liet de klok het ‘afweten’, vervelende situatie voor spelers en supporters! In ondertal kreeg Bocholt twee opeenvolgende strafworpen tegen en de motor bij Pelt was vertrokken. Sporting Pelt liep onder andere via Konitz uit tot 7-4. Bij Bocholt stuikte het hele plaatje in elkaar en niets lukte meer. Nog 2 strafworpen van Köhlen, enkele doelpunten van D. Vandebeeck en een streep van R. Spooren zorgden voor een verschil van 6 doelpunten: 12-6. Voor Bocholt wisten enkel Ilyas D’Hanis en Jeroen De Beule nog te scoren. 3 doelpunten van Ilyas D’hanis (2 strafworpen) en eentje van Roel konden niet verhinderen dat het verschil nog steeds 6 doelpunten was aan de rust. Dit kwam vooral door het vele balverlies en missers bij Bocholt.

In de tweede helft moest Bocholt duidelijk uit een ander vaatje tappen. Een opmerking in de rand, in de 2de helft werd er nog steeds zonder zichtbare wedstrijdklok gespeeld. 2 doelpunten op rij (Jeroen De Beule en Pieter Strauven) en een redding van Clem Leroy  gaven ons terug hoop: 16-12. Falke dacht hier echter anders over (hattrick) en ook de Bocholter missers deden ons geen goed, het verschil was terug 6: 19-13. Sezoens Bocholt gaf echter niet op. Jeroen De Beule en Serge Spooren namen hun ploeg op sleeptouw. Ook Clem begon de ballen te stoppen. Bij de time-out van Bocholt in de tweede helft bedroeg het verschil nog steeds 5 doelpunten: 23-18. Ruben Roelants scoorde meteen na de time out en ook het doelpunt van Serge Spooren zorgde ervoor dat we een eerste keer op 3 doelpunten kwamen. We kwamen niet verder dan 2 doelpunten verschil, enkele slechte passen en missers verhinderden de gelijkmaker (waar we al voor getekend hadden). In de slotfase krijgen zowel Ilyas D’Hanis en Falke een rode kaart. Eindstand 28-25.

Eén ding is duidelijk, aanstaande zaterdag moet het beter. Zak daarom komende zaterdag massaal af naar onze eigen Damburg. Liefst in het blauw en supporter (vanaf minuut één) onze heren naar de overwinning! Forza Bogget!

5’: 2-4                       35’: 18-13

10’: 6-4                       40’: 21-17

15’: 8-5                       45’: 25-19

20’: 11-6                     50’: 23-21

25’: 15-8                     55’: 26-23

30’: 16-10                   60’: 28-25

Sporting Pelt : Vandeboer 1, Falke 6, Spooren 5, Tasevski, Van Leeuwen, Köhlen 9(8), Deekens, Konitz 4, Vandebeeck L., Delpire, Stollman, Vossen, Schoenaker, Denert, Van Haesendonck, Vandebeeck D. 3

Sezoens Bocholt : Leroy, Gijbels, Tielens, Winters 1, Spooren 5, Valkenborgh 1, Lamers, Driesen, Roelants 1, Ceyssens J., Claessens 1, Ceyssens L., D’Hanis 11(5), Strauven 2, De Beule 3, Doms

Scheidsrechters : Peeters - Van Loock