De eerste thuiswedstrijd werd gewonnen!

Het talrijk opgekomen publiek werd verwend met een leuke pot handbal. Onze heren leverden een degelijke prestatie af en kwam eigenlijk nooit in de problemen tegen Visé. In het eerste kwartier kon Visé nog gelijke tred houden, daarna nam Sezoens Bocholt een voorsprong die ze niet meer zouden afgeven. Na 60 minuten stond er een duidelijke 31-24 op het scorebord.

Er was nog geen minuut gespeeld en Bello mocht al voor 2 minuten op de bank. Serge opende nadien de score voor Sezoens Bocholt. Doelpunten van Hadzic zorgde ervoor dat Visé bij kon blijven. Een knappe redding van Clem en een doelpunt van Sergio bracht ons een eerste keer 3 doelpunten voor. Tim deed er ook nog eentje bij en Sergio kon scoren via een tegenaanval. Gava en Kedziora zorgden ervoor dat Sezoens Bocholt niet verder kon uitlopen. Na een tijdstraf voor Jeroen stopte Clem de strafworp van Bello! Meteen daarna wist Vancosen te scoren in het lege doel. Hadzic zorgde dan weer voor de aansluitingstreffer. Wout en Sergio, op tegenaanval weggestuurd door Clem na alweer een redding, zorgde terug voor een driepuntenkloof. Ook Ruben mocht iets later 2 minuten naar de bank. Jeroen antwoordde echter met een streep in de winkelhaak (10-6). Yannick kon de voorsprong nog vergroten na een schitterende achterwaartse pas van Jeroen. Met nog 10 minuten op de klok in de eerste helft zag ook Sergio hoe Plessers zijn strafworp tegenhield. 5 minuten later was het Yannick die de strafworp kon verzilveren en er stond een verschil van 5 op het scorebord. Ngueme en Vancosen konden nog milderen. Yannick tekende voor de ruststand met een strafworp: 16-11.

Onze heren kwamen gemotiveerd terug uit de kleedkamers, Wout tekende meteen voor 2 doelpunten op rij. Kedziora nog tegenprikken, maar Serge en Yannick zorgden voor een verschil van 8 na 5 minuten in de tweede helft: 20-12. Bello probeerde nog te milderen voor Visé met ook 2 doelpunten op rij. Yannick, deze keer met een lobje hield het verschil echter op 8 (22-14). Vancosen en Hadzic gaven niet op en brachten Visé terug tot 4 doelpunten.  Dit was echter gerekend zonder Sergio en Roel, die laatse bracht de stand op 28-21 met nog iets meer dan 5 minuten op de klok. Vervolgens wist Thomas knap de 30ste te scoren na een tegenaanval. Hadzic tekende voor het laatste doelpunt van de wedstrijd met een strafworp: 31-24!

Klus geklaard en we zagen een degelijk Bocholt spelen. Volgende week wacht ons de verplaatsing naar Quintus. In de eerste wedstrijd was Aalsmeer nog een maatje te groot voor hen, maar gisteren behaalde ze een eerste overwinning tegen Atomix. Supporters op post!