Bocholt speelt opnieuw Beloftenfinale (op 4 maart in Wilrijk)

Bocholt in Belgische beloftenfinale op 4 maart in Wilrijk.

Als regerend beloftenkampioen wisten onze dames opnieuw de finale te bereiken door een overtuigende 31-25 zege op DHW Antwerpen. Deze finale wordt gespeeld tijdens de jaarlijkse VHV-Dameshandbaldag op zondag 4 maart in sporthal De Bist in Wilrijk.

Vanaf de 1ste speelronde zijn onze beloften koploper in hun klasse en was uiteindelijk meer de vraag tegen wie men zou mogen aantreden in deze finale. Afgelopen woensdag moest DHW Antwerpen hun inhaalwedstrijd spelen tegen St.-Truiden en bleek dat St.-Truiden met hun sterkst mogelijke opstelling aantrad tegen Antwerpen, dat deze wedstrijd verloor met 31-22. Door deze winst zouden de Truiense dames namelijk bij verlies van Antwerpen tegen Bocholt afgelopen zaterdag, alsnog 2de eindigen en dus de finale spelen tegen Bocholt, dat reeds verzekerd was van plaatsing.

Bocholt heeft geen moment getwijfeld wat te doen was en wilde absoluut ook nu gewoon de volle winst behalen op een vermoedelijk sterk DHW, dat deze wedstrijd graag zou aangrijpen om alsnog de finale te bereiken. Een terechte keuze: DHW Antwerpen is de beloftenkampioen van 2016 en Achilles Bocholt regerend kampioen. Beide ploegen zijn zeer aan elkaar gewaagd, al mag aangetekend worden dat dit jaar Achilles sterker lijkt, gezien de volle winst in de reguliere competitie met 20-30 op verplaatsing en 31-25 afgelopen zaterdag. Zeer verrassend kwam zaterdagavond de uitslag binnen van de beloftenwedstrijd tussen St.-Truiden en Initia Hasselt, want die laatsten wonnen verrassend met 25-24, waardoor DHWA toch nog de finale speelt. 

De wedstrijd afgelopen zaterdag had bij rust een gelijke stand: 10-10. In de 2de helft was er meteen een sterke fase van Bocholt, dat snel uitliep naar 13-10 en 19-13. Dit verschil kwam DHW niet meer te boven en Bocholt speelde de wedstrijd uit, wetende dat de punten opnieuw behaald waren. De eindstand werd bepaald op 31-25 voor Bocholt.

Eindstand Competitie Top 4 Beloften (na 14 wedstrijden) :

1)    Achilles Bocholt:  25 ptn
2)    DHW Antwerpen:  21 ptn
3)    St.-Truiden:  20 ptn
4)    Femina Visè:  16 ptn

Achilles Bocholt : Kim Jansen 8, Britte Dedroog 7, Lien Schrijvers 4, Nele Kranzen 4, Cindy Rooijakkers 2, Soe Welters 2, Femke Leurs 2, Laura Couckuyt 1, Marleen Tijskens 1

Wij hopen dat vele supporters zullen afreizen naar Wilrijk op 4 maart. Aanvang van de wedstrijd is 15u00. Na afloop om 17u00 speelt de Belgische nationale damesploeg (Black Arrows) een oefenwedstrijd tegen Luxemburg. Een leuke dag om een kijkje te komen nemen.

Forza Bogget !!