Bart Lenders verlaat onze club op het einde van het seizoen.

Vijftien sportieve jaren: zo lang is Bart Lenders al verbonden aan onze handbalclub. Laten we even de tijd nemen om stil te staan bij zijn mooie carrière bij Achilles Bocholt.

In het seizoen 2007-2008 kwam Bart over van Sporting Pelt (toen nog Sporting Neerpelt). Hij kwam onze rangen versterken als middenopbouwer, maar was net hersteld van een ernstige blessure aan de achillespees.

Bart had op dat moment al twee keer de bekroning als "Speler van het jaar" op zak, maar bij Achilles Bocholt werd hij nog eens drie keer beloond met deze titel. Hij was ook dikwijls topschutter in de competitie. Toen Achilles Bocholt in 2013 haar eerste prijzen won, was Bart op bijna 36-jarige leeftijd nog steeds actief als speler. Veel grinta bij de spelers en een grote motivatie in de hele club lagen aan de basis van deze Benelux-liga en de Beker van België trofeeën.

Na seizoen 2013-2014 hing Bart zijn sloffen aan de haak en werd hij in 2014-2015 assistent-coach bij Achilles Bocholt, naast trainer Stan Backus. Deze trainerscombinatie haalde samen de Beker van België binnen voor Bocholt.

Al na één seizoen voelde Bart zich comfortabel genoeg om de taak van hoofdcoach over te nemen. 

Onder de deskundige leiding van T1 Lenders slaagde Achilles Bocholt erin om vanaf seizoen 2015-2016 heel wat finales te spelen en werden er maar liefst 12 trofeeën en bekers in de prijzenkast gezet. Telkens opnieuw vond Bart de juiste recepten om een succesvol topteam te kneden dat seizoen na seizoen attractief handbal bracht, en het spel naar een hoger niveau tilde. Extra uitdagingen in de Europese competitie werden niet uit de weg gegaan, en ook daar werd soms een verrassend positief resultaat geboekt. 

Tijdens dit huidige seizoen 2021-2022 moesten we in de finale van de BENE-League onze sportieve meerdere erkennen in Kembit-Lions. Enkele weken later wonnen we wel de Beker van België. Er valt nu nog één prijs te winnen en dat is niet de minste, want Sezoens Achilles Bocholt kan voor de vijfde keer de landstitel winnen. Na zeven succesvolle seizoenen als hoofdcoach zou dit een mooie kers op een prachtige taart zijn. Wij gunnen hem dit van ganser harte, en zullen er samen met alles spelers, technische staf, bestuur, vrijwilligers en vele trouwe supporters alles aan doen om dit te realiseren.

Beste Bart, het was een grote eer en een waar genoegen om jou als speler en coach te mogen verwelkomen in onze club. Wij wensen je veel succes toe in je nieuwe uitdaging, maar verwelkomen jou uiteraard ook nog met veel plezier op de tribunes van De Damburg!