Achilles Bocholt samen met OCI Lions aan de kop!

Hoe zouden onze heren het Europese avontuur verteerd hebben? Blijkbaar goed, want een sterk Achilles won van Hurry Up. De wedstrijd startte gelijk opgaand tot aan de 10 minuten toen kon Bocholt al een eerste kloofje slaan. Deze voorsprong gaven ze niet meer uit handen en wonnen uiteindelijk met  37-32.

Wout mocht voor Bocholt de score openen. Jaspers kon vanaf de strafworplijn de bordjes terug gelijk hangen. Tot de 10 minuten werd er afwisselend gescoord onder andere door Damian, Evert en Serge op tegenaanval. Damian bracht ons met een lobje een eerste keer op voorsprong met 5 doelpunten verschil na bijna een kwartier wedstrijd. Nadat Evert er nog een schepje bovenop deed, was het tijd voor Fiege om een time-out te nemen. Deze bracht niet meteen een oplossing voor de heren uit Zwarte Meer. Evert wist zo nog in het lege doel te scoren en ook Serge met een knappe beweging hield de voorsprong vast. Vooral Roel was in de laatste 5 minuten van de eerste helft een ware geseling voor de verdediging van Hurry-Up. Hij bepaalde de ruststand met een onderhands doelpunt op 20-15.

Bocholt kwam goed uit de kleedkamers en het was Serge die als eerste kon scoren. Gevolgd door een doelpunt op tegenaanval van Wout na een assist van Brecht. Suelman bleef echter aandringen voor Hurry-Up. Nadat Jaspers de 7 meter over het doel jaagt is het Roel die met een knappe schijnbeweging ons op 25-19 brengt na 40 minuten wedstrijd. Brecht en Evert kunnen deze voorsprong nog vergroten via 2 knappe tegenaanvallen. Martijn zorgde voor een voorsprong van 8 doelpunten na een knappe aanval (30-22). In het laatste kwartier nam Bjorn de plaats in van Clem, die opnieuw aan een goede wedstrijd bezig was. Ook Bjorn deed zijn duit in het zakje met enkele knappe reddingen en het stoppen van een strafworp. Bocholt kon de wedstrijd gecontroleerd uitspelen met nog enkele knappe doelpunten van onder andere Martijn en Roel. Als eindstand noteerden we 37-32.

Achilles Bocholt blijft zo aan de leiding samen met OCI Lions. Herpertz Bevo en Visé zijn de eerste achtervolgers. Volgend weekend is het aan de nationale ploegen en wordt er geen Beneleague gespeeld. Vervolgens wacht er ons een druk programma in november met onder meer Beneleague, Beker van België en EHF-Cup. Supporters op post!