Aalsmeer was gisteren te sterk!

Sezoens Bocholt leed gisteren haar 2de nederlaag van het seizoen. De mannen van Bert Bouwer maakte minder technische fouten en werkten beter af. Een verdiende overwinning voor Aalsmeer. Door de nederlaag van Kembit Lions thuis tegen Volendam neemt Aalsmeer de tweede plaats over van Kembit Lions. Kembit Lions en Green Park Aalsmeer spelen aanstaande dinsdag wel nog een inhaalwedstrijd. 

Het was Sezoens Bocholt dat gisteren de score kon openen. Wout Winters was de schutter van dienst. Snel volgde een tegendoelpunt van Jansen, gevolgd door enkele reddingen van Clem Leroy. Jeroen De Beule scoorde na 5 minuten de 2-3, de laatste keer dat Sezoens Bocholt gisteren voor zou staan. Hartog, Vink en van der Ban namen hun ploeg op sleeptouw. Na 13 minuten stond er al een verschil van 4 op het scorebord, Bocholt had toen al 8 minuten niet meer gescoord. Tijd voor Luc Boiten om een time-out te nemen. Serge Spooren kon meteen milderen na deze time-out. Clem Leroy stopte nog een tegenaanval. Opnieuw noteerden we een doelpunt van Serge Spooren, maar Vink (strafworp x2) bracht Aalsmeer op dubbele cijfers (10-5). Bij Sezoens Bocholt bleven de missers en fouten zich opstapelen. Bottinga profiteerde optimaal en zo liep Aalsmeer verder weg: 13-7. Pieter kon nog tegenprikken, maar het was Vink die de ruststand bepaalde: 15-8.

In de tweede helft zou Sezoens Bocholt anders uit de kleedkamers moeten komen. Echter werd de inhaalrace te laat ingezet. Ilyas D’Hanis wist nog wel het eerste doelpunt te scoren in de tweede helft maar Sezoens Bocholt maakte te veel technische fouten. Michielsen en Boomhouwer profiteerde optimaal. Bij 18-10 bleek de motor dan toch aan te slaan bij Sezoens Bocholt. Drie doelpunten op rij van Tim Claessens, Wout Winters en Thomas Driesen en dan uiteindelijk ook nog 2 doelpunten van Jeroen De Beule bracht de stand op 19-14. Sezoens Bocholt kwam dan in dubbel ondertal en Boomhouwer bracht met een strafworp het verschil terug naar7 doelpunten (21-14). Doelpunten van Serge Spooren en Pieter Strauven zorgden er voor dat we terug aansluiting kregen. Anderhalve minuut voor tijd naderde we zelfs nog tot één doelpunt dankzij Thomas Driesen. Green Park Aalsmeer was echter niet onder de indruk en speelde de wedstrijd gecontroleerd uit. Aalsmeer won verdiend met 27-24.

Ook Kembit Lions verloor gisteren in eigen huis. Volendam keerde met de 2 punten terug huiswaarts. Sezoens Bocholt staat nog altijd eerste in de rangschikking met respectievelijk 6 en 7 punten voorsprong op Aalsmeer en Lions. Wie het 4de ticket bemachtigt voor de Final 4 is nog niet duidelijk, er zijn nog steeds 4 kanshebbers. Komende donderdag spelen we nog eerst de halve finale van de Beker van België. Sezoens Bocholt ontvangt dan Hubo Handbal. 2 dagen later zijn we opnieuw gastheer voor datzelfde Hubo Handbal, maar dan in de voorlaatste ronde van de BENE-League. Supporters op post! Forza Bogget!

Tussenstanden :

  5’: 1-2                       35’: 18-10

10’: 6-3                       40’: 19-13

15’: 8-4                       45’: 22-15

20’: 10-5                     50’: 24-18

25’: 13-7                     55’: 25-23

30’: 15-8                     60’: 27-24

Green Park Aalsmeer : Verbeij, de Knegt, Besseling, Hartog 2, Vink 5(3), Benghanem 2, Jansen 1, Trainavicius 2, de Jong, de Maat 1, Bottinga 3, Michielsen 3, Boomhouwer 4(1), van der Ban 4, Vesters, van Dijk

Sezoens Bocholt : Leroy, Gijbels, Winters 3, Spooren 5, Valkenborgh 1, Lamers , Driesen 3, Claessens 1, Roelants, D’Hanis 6(3), Ceyssens J., Strauven 2, De Beule 3, Doms 

Scheidsrechters : Weijmans - Wolbertus