Winst in Hasselt voor de J18

Na het VHV-tornooi in Hasselt (waar we puntenloos huiswaarts werden gestuurd tegen Izegem en Hasselt), konden onze jongens vandaag sportieve revanche nemen in de Limburgse competitie, wederom in en tegen Hasselt. Eens benieuwd als onze jongens het ook konden waarmaken vandaag.

De bezoekers namen de eerste 2 doelpunten voor hun rekening. Hasselt drong nog even aan, maar moest toch toezien hoe een ontketend Bocholt met 8 doelpunten op rij de wedstrijd naar zich toe trok: 2-12 op het kwartier. Onze jongens kende na een time-out van Hasselt even een dipje waardoor de hoofdstedelingen zichzelf even terug in de wedstrijd knokten, maar de Bocholter machine kwam weer onder stoom wat een ruststand van 10-21 opleverde.

Bocholt begon nog sterk in de 2de helft, maar na 5 minuten ging het niveau van de bezoekers zienderogen omlaag. Veel geforceerde shots in aanval en een verdediging met gaten zorgde ervoor dat Hasselt op 10 minuten tijd hun achterstand van 14 doelpunten halveerde: 22-29 iets over het kwartier. Met 3 doelpunten op rij van de Hasselaren kwamen zij zelfs nog terug tot op 4 doelpunten, maar na de 2de bezoekende time-out in deze helft, kwam Hasselt niet meer korterbij. Uiteindelijk was de sportieve revanche een feit dankzij een 29-34-overwinning.

Dit was een wedstrijd met 2 gezichten: in de eerste helft was ons spel nagenoeg perfect, in de tweede helft was daar opeens niets meer van te zien en leek een nieuwe nederlaag in de maak. Maar we proberen nu vooral het positieve wat we in de eerste helft gezien hebben mee te nemen naar onze volgende opdracht. Dan mogen we zaterdag op bezoek bij Meeuwen waar we eraan beginnen om 17u00.

Speelden mee voor Bocholt : Moors Tom, Simons Martijn, Ceyssens Jorn, Theuwissen Giel, Coninckx Dries, Verbakel Daan, Bobbink Teun, Stinissen Ferre, Stinissen Robin, Oris Robby en Sledz Jordy.

Gekwetst, maar toch aanwezig : Evens Ruben.