We zagen opnieuw een ander Bocholt

Damian geraakte geblesseerd in de wedstrijd in Pelt, de wedstrijd tegen Hasselt kwam nog te vroeg. In het eerste kwartier ging het gelijk op, daarna kon Bocholt een eerste kloofje slaan. Ook na de rust kon Bocholt rustig uitspelen. 30-37 winst en de punten komen mee terug naar Bocholt.

Zoals gesteld startte de wedstrijd gelijkopgaand. Abadie kon de score openen voor Hasselt. Na 10 minuten stond er een voorsprong van 1 doelpunt op het scorebord voor Hasselt: 8-7. Voor Bocholt scoorden vooral Serge en Evert (beiden 3 keer) en Thomas. Na de gelijkmaker van Serge, een redding van Clem was het Evert die ons een eerste keer op voorsprong bracht. Quinten kwam toen ook tot scoren en ook Thomas slaagde hier opnieuw in na een tegenaanval. De Beule kan dan nog milderen 10-12. Vervolgens konden zowel Serge als Brecht nog scoren. Na opnieuw een redding van Clem was het Brecht die de voorsprong alleen nog maar groter maakte: 10-16. Buciuman en Abadie probeerden nog wel aan Hasselt kant, maar bij Bocholt kwamen ook Quinte, Wout en Roel tot scoren. Ruststand: 16-20.

Het was opnieuw een Hasselaar die de score opende in de tweede helft. Het was echter Bocholt die haar vorm bleef behouden. Serge, Brecht en Wout bleven afwerken. Van Der Goten en Van Criekinge probeerden nog bij Hasselt maar zonder resultaat. Na 43 minuten en een stand van 20-27 was het tijd voor Hasselt coach om een time out te nemen. Serge zijn vizier stond goed gericht en bleef scoren aan de lopen de band. Na 51 minuten zagen we Hasselt nog terugkomen tot 4 doelpunten: 26-30. Tijd voor Bart Lenders om even bij te sturen. Bocholt kwam in die laatste 9 minuten nooit meer in de problemen. Ze konden de voorsprong zelfs nog vergroten.  Schutters van dienst bij Bocholt waren onder meer Wout, Roel en Jordi. Na het eindsignaal stond er een droge 30-37 op het scorebord!

Lang tijd om te recupereren krijgen onze heren niet. Dinsdag wordt er immers midweek thuis gespeeld tegen Green Park Aalsmeer (20u30). Deze wedstrijd werd naar voren geschoven door de Europese verplichtingen van Achilles Bocholt in het weekend. Op zaterdag 5 oktober spelen ze immers thuis om 20u15 tegen het Zwitserse Wacker Thun.