Twee nieuwe versterkingen voor Dames Bocholt

De damesselectie van Achilles Bocholt begint meer en meer vorm te krijgen. Na het vroege vastleggen van Sam en Edel Robyns (Hasselt) presenteert de club nu ook de Nederlandse talenten Kim Janssen (23) en Joelle Velter (17).

Kim (foto, rechts) komt over van het Nederlandse Limmid, waar zij aan het einde van het seizoen reeds haar vertrek aankondigde. De zoektocht naar een nieuwe uitdaging raakt in een stroomversnelling toen Raymond Beaujean (scheidend coach van Limmid) eerder al de overstap naar Bocholt maakte. Na enkele testtrainingen en gesprekken werden de handen definitief geschud. Kim is een pivot en bekleed daarmee de positie waar na het vertrek van An Clijsters en de kwetsuur van Lien Schrijvers een gat is gevallen. Kim: “De ambitie van zowel de club als de spelersgroep maakten de keuze voor Bocholt uiteindelijk gemakkelijk, ik ben fantastisch ontvangen en hoop in Bocholt het plezier in het handballen weer helemaal terug te vinden”.

Joelle (nu nog Rapiditas, foto links) is een opbouwer en sluit in eerste instantie aan bij de beloftenploeg waar ze een volgende stap in haar ontwikkeling hoopt te zetten: “Door het concept en het hoge niveau op trainingen hoop ik veel bij te leren. Bovendien ben ik door de ploeg en de staf met open armen ontvangen waardoor ik me meteen welkom voelde. Ik zie uit naar de uitdaging om met het team mooie resultaten neer te zetten”.